icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین 12 SUV که به کراس اوور تبدیل شدند- قسمت اول

12 SUV که به کراس اوور تبدیل شدند- قسمت اول

comments 0 1397/4/4

آخرین نمونه از تبدیل شاسی بلندهای واقعی با ساختار جدای شاسی و بدنه به کراس اوور با ساختار شاسی یک تکه شورلت بلیزر بود  که این خودروی آماده برای آفرود را به یک کراس اوور اسپرت تبدیل کرد و به دلیل نداشتن قابلیت های نسل قبلی  خود بسیار مشهور شد. در حال حاضر اکثر شرکت های خودرویی به سمت طراحی شاسی با ساختار سواری ها حرکت می کنند که هم سبکتر هستند و هم تجربه ی رانندگی بهتری دارند. اما قابلیت های آفرود ضعیف تری نسبت به خودرو های تراک بیس از خود نشان می دهند.

شورلت بلیزر K5

شورلت بلیزر K5

شورلت، بلیزر K5 را در سال 1969 برای اولین بار رونمایی کرد که کوچکترین SUV از سبد محصولات شاسی بلند این شرکت در آن زمان بود. این آمریکایی به عنوان یک آفرودر تمام عیار شناخته می شد و به دلیل این که سقف این خودرو برداشته می شد شهرت پیدا کرده بود. این خودرو مشخصا برای رقابت با فورد برونکو طراحی شد بود که سه سال قبل از بلیزر فروش خود را آغاز کرد.

شورلت بلیزر

شورلت بلیزر

هنگامی که تاهو به مارکت معرفی شد دیگر جایی برای بلیزر در شورلت وجود نداشت و در سال 1994 تولید این خودرو متوقف شد. حال این خودروساز آمریکایی یک کراس اوور جدید با نام بلیزر را به دنیای خودرو معرفی کرده است که شباهت آن با K5 فقط و فقط به نام بلیزر ختم می شود. این خودروی جدید بر روی پلتفرم "چی" از شرکت GM سوار خواهد شد که در محصولاتی مانند GMC آکادیا و کادیلاک XT5 هم دیده می شود. ظاهر جان سخت بلیزر دیگر از میان رفته و زیبایی ظرافت جای آن را گرفته است.

فورد اکسپلورر

فورد اکسپلورر

در سال 1990 فورد، مدل اکسپلورر دو درب و چهار دربی را معرفی نمود تا جای  برانکو II بیاید و این در حالی بود که اکسپلورر شاسی جدا از بدنه ی خود را حفظ کرده و به یک خودروی آفرود چابک تبدیل شده بود. همچنین این مسئله کمک کرده بود تا این SUV به یک شاسی بلند خانوادگی تبدیل شود. فقط چند سال از این اتفاق نگذشته بود که که فورد مدل اکسپلورر خود را بروزرسانی کرد و به عنوان مدل 1995 به فروش رساند. این شرکت بزرگ همچنان روح آفرودی این خودرو را حفظ کرده بود و به راحتی و کیفیت سواری این خودرو افزوده بود.

فورد اکسپلورر (نسل 5ام)

فورد اکسپلورر (نسل 5ام)

شرکت فورد، پیکاپ اکسپلورر را تا سال 2011 تولید می نمود تا اینکه تصمیم گرفت تغییرات فراوانی را برای این خودرو بوجود آورد. فورد پلتفرم این خودرو را به D4 تغییر داد که در مدل های تاروس سدان و کراس اوور فلکس هم دیده می شدند. اکسپلورر از یک هیولای دیفرانسیل عقب به یک خودروی دیفرانسیل جلوی خانوادگی تبدیل  شد.

نیسان پتفایندر

نیسان پتفایندر

در سال 1986 این خودروی SUV  وارد مارکت شد و با پلتفرم سخت و خشن خود به رقابت با شورلت بلیزر، فورد برانکو و جیپ چروکی بر خواست. با توجه به طراحی جالب و دو در بودن این خودرو در کنار قابلیت های بالای بیراهه نوردی، پتفایندر توانست طرفداران زیادی را به خود جذب کند.

نیسان پتفایندر (نسل 4ام)

نیسان پتفایندر (نسل 4ام)

این خودرو در بحث طراحی و انتخاب شاسی فراز و نشیب های بسیاری را تجربه کرده است. به طوری که در نسل اول با یک شاسی جدا از  بدنه با قابلیت بالای آفرود معرفی شد و در نسل دوم تبدیل به یک کراس اوور شد و دوباره بعد از در سال 2005 از ساختار جدای شاسی و بدنه استفاده کرد. و حالا در نسل چهارم پتفایندر دوباره به شاسی یک تکه برگشته است و از پلتفرم مشترک با نیسان ماکسیما و مورانو بهره می برد. در حال حاظر این کراس اوور بسیار راحت از اصل آفرودی خود فاصله ی بسیار زیادی دارد.

جیپ چروکی

جیپ چروکی

جیپ چروکی در سال 1970 تولید شد یعنی زمانی که این کمپانی SUV دو درب خود را بازطراحی و معرفی نمود. قبل از آن نسخه ی دو در این شاسی بلند با نام واگنیر از سال 1963 تا 1967 به فروش می رسید. جیپ قابلیت های فوق العاده آفرودی داشت و در بحث مارکتینگ محصولات این شرکت به عنوان خودروهای اسپرت بیراهه نورد معرفی می شد. چروکی در آن زمان با تریم های مختلفی به فروش می رسید که که برخی از آن ها در حال حاضر هم وجود دارند، مانند S، چیف، عقاب طلایی، شاهین طلایی، لیمیتد، کلاسیک، اسپرت و پایونیر.

جیپ چروکی (نسل 5ام)

جیپ چروکی (نسل 5ام)

اساسا نام چروکی هرگز جیپ را ترک نکرده است و در آمریکا نسل های چهارم و پنجم این خودرو لیبرتی نام گرفت. در سال 2013 این کمپانی کراس اوور جدیدی را معرفی نمود که چریکی نام داشت. بار دیگر چروکی مثالی شد از محصولات شاسی بلند مخصوص آفرود که به کراس اوور تبدیل شدند و با نسل های پیشین خود به جز نام اشتراک دیگری نداشت. پلتفرم این  کراس اوور در 200 سدان دیگر (که تولیدات بسیاری از آن ها متوقف شده است) ومینی ون کرایسلر (پسیفیکا) استفاده شده است که هیچکدام  از آن ها بویی از آفرود نبرده اند.

user-img

نویسنده :

کسری اخوی

comments 0 1397/4/4
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط