icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین آیا عصر طلایی « مهندسیِ نشان» فرا رسیده است

آیا عصر طلایی « مهندسیِ نشان» فرا رسیده است

comments 0 1397/10/30

مهندسی برند واژه نه چندان جدیدی است که در صنعت خودرو مورد استفاده قرار گرفته و شاید هم چندان جالب نباشد چرا که باعث عدم بروز ایده های نوین در نزد مهندسان می باشد.

این واژه معمولا به مواردی اطلاق می شود که دو برند مختلف برای تولید دو محصول مختلف از یک پلت فرم مشترک بهره می برند. به عبارتی زیر ساختهای خودرو کاملا یکسان بوده اما ظاهر خودرو با توجه به زبان طراحی برند مربوطه مهندسی می شود.بهترین مثال برای این واژه شرکت جنرال موتورز است چرا که این مولتی برند آمریکایی خودروهای مختلفی را با استفاده از پلت فرم های مشترک اما برند های متفاوت تولید نموده است بطوریکه فقط پلت GMT360 این خودروساز در چندین خودرو از جمله بیوک رینیر، شورولت تریل بلیزر، جی ام سی انووی، اولدزموبیل براوادا، ایسوزو ایسندر و ساب 9-7X بکار رفته بود.

از آن زمان تا به امروز خودروهای مشابهی با برند های متفاوت تولید شده اند و تقریبا فورد و جنرال موتروز سر آمد آنها هستند اما این پدیده به یک اپیدمی تبدیل شده و اکثر برندهای معتبر جهان از ان استفاده کرده اند.یکی از نزدیکترین مهندسی برند به رونمایی تویوتا سوپرا نسل جدید 2020 در نمایشگاه خودروی دیترویت 2019 باز می گردد. این خودرو در حقیقت همان نسخه ریبج شده بی ام و Z4 است که در ظاهر از استایل و زبان طراحی تویوتا بهره برده است.هر چند برخی از قطعات این خودرو مختص تویوتا است اما در اصل قطعات حیاتی آن نظیر موتور سیلندر 3 لیتری توئین توربو با قدرت 335 اسب بخار و گشتاور 494 نیوتون متر مختص بی ام و است.

مهندسی برند تویوتا و بی ام و تنها نمونه این اپیدمی نیستند چرا که مزدا و فیات هم قبل از آن به این روش روی آورده بودند. فیات 124 اسپایدر و مزدا MX-5 هر دو بر روی یک پلت فرم سوار شده اند اما برخلاف سوپرا  فیات از پیشرانه 4 سیلندر 1.4 لیتری 160 اسب بخاری  مختص خود بهره می برد و این در حالی است که مزدا MX-5 دارای پیشرانه‌ی 4 سیلندر 2 لیتری با خروجی 181 اسب بخاری است.

مثال بارز دیگر اینفینیتی QX30 و مرسدس بنز GLA است.این دو خودرو که اساسا از زیر ساخت های یاد شده بهره می برند در فروش متفاوت بوده اند بطوریکه اینفینتی علی رغم لوکس و جذاب تر بودن فروشش یک سوم مرسدس بنز است.

 

 

از موارد دیگر باید به تویوتا 86 و سوبارو BRZ اشاره کرد. هر دو این خودروهای بسیار خوب هستند اما به واقع نه در ظاهر و نه در باطن تفاوت خاصی بی این دو خودرو مشاهده نخواهیم کرد و شاید تنها نقطه تمایز آنها در لوگوی نصب شده در پیشانی خودرو باشد. البته فروش هر دو خودرو بالا نبوده و سال قبل 4133 دستگاه از تویوتا 86 و تعداد 3834 دستگاه از سوبارو BRZ در آمریکا فروخته شده‌اند.

موارد فوق به ما نشان می دهد که مهندسی برند بیشتر در خصوص خودروهای کوپه و کانورتیبل مورد استفاده قرار گرفته اما باید بگوییم خواص این روش آنقدر برای خودروسازان سود آوری داشته که این اپیدمی را نمی توان متوقف کرد چرا که به تازگی فورد و فولکس واگن اعلام کرده اند همکاری بر روی تولید ون و پیکاپ های مشترکی را آغاز کرده اند.

user-img

نویسنده :

میلاد حسینی

comments 0 1397/10/30
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط