icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین اولین تجربه رانندگی با بلیزر 2019

اولین تجربه رانندگی با بلیزر 2019

comments 0 1397/11/18

وقتی به بلیزر فکر می کنید تصویری از یک شاسی بلند غول پیکر در ذهن شما نقش می بندد چرا که این خودرو با نام K5 روزگاری رقیب سرسخت جیپ رانگر بود یا در دهه 80 و 90 بر اساس شاسی پیکاپ S10 تولید می گردید. اما باید تمامی این تصورات را کنار بگذارید چرا که بلند قامتی که این روزها توسط شورولت با نام بلیزر روبرو شده است هیچ تشابهی با نسل های پیشین خود ندارد و حالا تبدیل به یک کراس اوور با بدنه و شاسی یکپارچه شده است و از لحاظ اندازه و کلاس بین مدل‌های اکوئناکس و تراورز قرار می‌گیرد.

میزان فروش کراس اوور های دو ردیفه بازار هیچ نقشه راهی را برای خودروسازان ارائه نمی دهد چرا که بر خلاف کراس اوور های ساب کامپکت که از یک فرمول مشخص استفاده می کنند ،در اینجا هیچ دستور العمل مشخصی وجود ندارد.در بین شاسی بلند های میان سایز پرفروش، محصولات متنوعی یافت می شود بطوریکه خودروهای  شاسی از بدنه جدایی نظیر تویوتا فورانر یا جیبپ گرند چروکی با قابلیت های آفرود تا کراس اوور های سواری مانند فورد اج و نیسان مورانو وجود دارد. در این سگمنت حتی سوبارو اوت بک با ظاهر استیشن اما کمی با ارتفاع بیشتر از زمین نیز از فروش خوبی برخوردار است.

حال بلیزر وارد این کلاس شلوغ و آشفته وارد شده است تا بخت خود را بیازماید. این خودرو بر روی پلت فرم جی‌ام‌سی آکادیا و کادیلاک XT5 توسعه یافته و نزدیکترین رقیب آن را باید فورد اج و نیسان مورانو دانست.البته بیلزر اینبار ادعایی در خصوص قابلیت های آفرود ندراد و فقط از لحاظ ابعاد شبیه این دو خودرو است.

این شاسی بلند آمریکایی کمی برای ورود به این بازار تعلل کرد اما آمده است تا با ظاهری تهاجمی و البته اسپرت زمان از دست رفته را جبران نماید.هر چند که عناصر ظاهری بلیزر نظیر جلو پنجره ،چراغ های نوعی سنت شکنی در زبان طراحی شورولت محسوب می گردد. اما به‌طورکلی استایل اسپرت آن جذاب است و با فاصلهٔ عرضی بیشتر محورها، خودرویی چهارشانه و تنومند به نظر می‌رسد.

در کابین خودرو همه کاملا تاثیر پذیری از کابین کامارو مشهود به نظر می رسد ،ولی بدلیل عدم ارگونومیک نمی توان طراحی داخلی بلیزر را بهترین در کلاس خود دانست.با این حال هنوز فضا سازی و جذابیت های بصری همچنان می تواند مالکش راضی نماید و تنها نکته عجیب این طراحی به تبیعه دریچه ورودی هوا در پایین ترین قسمت کنسول باز می گردد.این را هم باید اضافه کنیم که متریال مصرفی داخل کابین زیر حد متوسط این کلاس است چرا که علی رغم استفاده از متریال نرم در بالای داشبورد ،در قسمت های پایین بیش از حد پلاستیک خشک استفاده شده است و این مشکل در هیچ کدام از تریم ها بهتر نمی شود.

دید روبه بیرون داخلی کابین این خودرو نیز خوب ارزیابی می گردد بطوریکه  راننده می تواند به اطراف خود نظارت کامل داشته باشد. ستون D پهن خودرو هم به لطف استفاده از لچکی دید را کور نکرده است.صندلی های عقب نیز دارای قابلیت تنظیم در چندین جهت مختلف است ، بطوریکه عقب یا جلو یا خم می شوند تا سطح مسطحی با صندوق عقب به منظور افزایش حجم صندوق بار ایجاد نماید.سیستم اطلاعات و سرگرمی بکار گرفته شده در بلیزر Infotainment 3 نام دارد ضمن پاسخگویی مناسب و برخورداری از منوی های جذاب و کاربردی از ویژگی‌های اتصالی کاملی برخوردار است.

نسخه پایه بلیزر یه پیشرانه 2.5 لیتری تنفس طبیعی مجهز شده که در کنار تعلیق نرم سواری لذت بخشی را در اختیار راننده قرار می دهد اما چندان شتاب قابل توجهی ندارد که بی ربط به قدرت کم 193 اسب بخاری این پیشرانه نیست.برای این کراس اوور شورولت نیز پیشرانه قدرتمند تری 3.6 لیتری V6 در نظر گرفته شده که قدرت 308 اسب بخاری و گشتاور 366 نیوتن متری را به چرخها منتقل می کند. این جدیدترین نسخه از موتور 3.6 لیتری جنرال موتورز است که صدای بم و کشش قابل‌توجهی را ارائه می‌کند. نمونهٔ مورد آزمایش از نوع RS با همین پیشرانهٔ V6 و سامانهٔ چهارچرخ محرک بود که با 1947 کیلوگرم وزن ظرف 6.3 ثانیه از صفر به سرعت 96 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کرد؛ بنابراین بلیزر با این موتور یکی از سریع‌ترین خودروهای کلاس خود محسوب می‌شود.

بلیزر برای انتقال قدرت تنها با یک جعبه دنده 9 سرعته اتوماتیک عرضه می گردد که در معکوس کشیدن کمی کند به نظر می رسد اما بصورت کلی بدون مشکل خاصی عمل می کند.تعویض دستی دنده تنها از طریق اهرم تعویض دنده امکان پذیر است و از پدل شیفتر خبری نیست.نسخه پایه چهار سیلندر بلیزر تنها به صورت دیفرانسیل جلو عرضه خواهد شد اما نسخه شش سیلندر به سیستم چهار چرخ متحرم نیز مجهز شده است. نسخهٔ استاندارد سامانهٔ چهارچرخ محرک بلیزر تنظیم نسبتاً معمول و متعارفی دارد و به‌منظور کاهش مصرف سوخت می‌توان آن‌را به‌صورت دستی در حالت دیفرانسیل جلو قرار داد که در این صورت ارسال نیرو به چرخ‌های عقب را قطع می‌کند.

سیستم فوق در مدل RS ارتقا یافته و به همان سیستم کنترل گشتاور جنرال موتوز تبدیل شده است که پیش از این در محصولات این شرکت شاهد آن بوده ایم.به این ترتیب گشتاور بنا به وضعیت خودرو به بین چرخهای عقب توزیع می شود. اما لذت‌بخش‌ترین رانندگی را مدل RS دارد که صرفاً با پیشرانهٔ V6 عرضه می‌شود و از کمک‌فنرهای سفت‌تر و ضریب فرمان سریع‌تری برخوردار است. با توجه به اینکه اکثر تیپ‌های اسپرت کراس‌اوورها صرفاً پکیج‌های ظاهری هستند، هردوی این تغییرات مکانیکی در بلیزر RS خوشایند هستند

بلیزر RS به حدی کند هست که قابل مقایسه با کامارو نباشد اما قطعا واکنش سریعتری نسبت به کراس اوور های رقیب نظیر نیسان مورانو دارد.بلیزر بصورت استاندارد به رینگ های 21 اینچی عرضه می شود اما نمونه مورد تست از رینگ های 22 اینچی با لاستیک های 265 کانتیننتال چهارفصل بهره می برد. این نسخهٔ اسپرت در آزمایش‌ها توانست تا 0.87 جی شتاب جانبی را تحمل کند و از سرعت 110 کیلومتر بر ساعت ظرف 50 متر متوقف شود.

شورولت نحوه قیمت گذاری تیپ های مختلف بلیزر را به گونه ای اعلام کرده است که در بازار کاملا رقابتی باشد.قیمت پایه این خودرو در نسخه دیفرانسیل جلو از 30000 دلار آغاز شده و تا 45000 هزار دلار ادامه پیدا می کند.تیپ های بالای بلیزر  از تجهیزات قابل توجهی برخوردار نسیت و موارد که هم که عرضه شده بسیار گرانقیمت است . برای مثال سیستم چهار چرخ متحرک این خودرو با قیمتی مابین 2700 دلار تا 2900 عرضه خواهد شد که تقریبا دو برابر قیمت این سامانه در دیگر کراس اوورهای بازار است. علاوه بر این، اکثر تکنولوژی‌ها و سیستم‌های ایمنی فعال مثل کروز کنترل تطبیقی و ترمز اضطراری خودکار نیز در پکیج‌های سفارشی گران‌قیمتی ارائه می‌شوند که فقط در تیپ‌های بالایی قابل سفارش هستند.

نمونه آزمایش شده در این تست از سیستم چهار چرخ متحرک بهره می برد که در نسخه پایه از قیمت 44695 دلار برخوردار است.قیمت این خودروی تست شده با سفارش پکیج هایی و Driver Confidence II (شامل سیستم صوتی پریمیوم، سیستم Infotainment 3، گرم‌کن و تهویهٔ صندلی‌های جلو، گرم‌کن صندلی‌های عقب، سیستم‌های ایمنی فعال و…) به قیمت 3575 دلار و پکیج 2495 دلاری Sun & Wheels (شامل سانروف پانورامیک برقی و رینگ‌های 21 اینچی)، قیمت آن به 50,765 دلار رسیده بود؛. در نتیجه ارزش خرید بلیزر چندان منطقی به نظر نمی رسد چرا که علاوه گرانتر بودن نسبت به رقبا وارد محدود کراس اوور های نظیر لکسوس RX با قیمت حدود 44 هزار دلار شده که نشان لوکس و مشهوری را در پیشانی خود دارد.

مشخصات فنی بلیزر

برچسب ها:

شورولت
user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1397/11/18
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط