icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین فولکس قورباغه ای به آخر خط رسید

فولکس قورباغه ای به آخر خط رسید

comments 0 1397/6/23

فولکس واگن بیتل را در همه جای دنیا می شناسند. خودروی که در جنگ جهانی دوم بر اساس خواسته های دیکتاور آلمان نازی ،آدولف هیتلر به معرض ظهور رسید اما پس از آن در اقصی نقاط جهان طرفرداران بسیاری را به سمت خود جلب نمود تا بتواند با فروش 23.5 میلیون دستگاه در رتبه چهارم پرفروش ترین خودروهای تاریخ قرار بگیرد. این خودروی را ما در ایران هم با نام فولکس قورباغه ای می شناسیم و هنوز هم هستند کسانی که نسخه کلکسیونی این ماشین را با دل و جان دوست دارند. اما باید گفت  ظاهرا فولکس واگن نتوانسته میراث دار خوبی برای این محصول باشد و فولکس واگن بیتل با تمام نوستالوژی خود به خط پایان رسیده است.

این خبر در اوایل سال جاری و در حاشیه نمایشگاه خودروی ژنو توسط فرانک ولش ،مدیر بخش تحقیق و توسعه فولکس واگن  اعلام شد اما زمانی دقیقی برای این اتفاق مهم اعلام نشد.حال یک نشریه نزدیک به فولکس واگن اعلام کرده است زمانی زیادی تا این اتفاق تاریخی نمانده است چرا که فولکس واگن پس از عرضه نسخه فانیال ادیشن یا همه نسخه پایانی در سال آینده میلای باید برای همیشه با بیتل خداحافظی کرد.

فولکس بیتل

آخرین نسل بیتل در سال 2011 بر روی پلت فرم قدیمی گلف 5 به معرض ظهور رسید و نسخه کانورتیبل آن در سال 2014 روانه بازار شد. هر چند که در سال2016 فولکس واگن نسخه فیس لیفتی از بیتل را رونمایی کرد اما علی رغم موتور مدرن و بروز ،بدلیل برخوداری از پلت فرمی قدیمی باز هم مورد استقبال قرار نگرفت.

بیتل چند سالی است که به یک مشکل اساسی برای فولکس واگن تبدیل شده است. بیتل قطعا یک هویت تاریخی برای فولکس محسوب می گردد و نقش مهمی در فرهنگ عامه مردم جهان دارد از همین رو این غول خودروسازی جهان در اوایل قرن بیستم نسبت به احیا آن اقدام نمود و با حفظ ابعاد کلی بدنه و ظاهری کلاسیک نسل جدید بیتل را معرفی کرد.روند مدرنیزه کردن بیتل از سال 2011 آغاز شد و طراحان فولکس با بروزرسانی ظاهر این خودرو و افزودن المان های جسورانه چهره کلاسیک در عین حال خشن و مدرن  به این خودرو بخشیدند که متناسب با نیاز های متشریان امروزی بود.اما مسئله ای که فولکس با آن دست به گربیان بوده این است که مگر هر چند سال می توان یک بیتل جدید را معرفی و عرضه نمود. ولش درماه مارچ اعلام کرده بود که سه نسل برای بیتل کافی است و فولکس واگن دیگر نمی تواند بیتل جدیدی را تولید نماید.

فولکس بیتل

منظور ولش از عدم توانایی تولید بیتل جدید به ظاهر این خودرو باز خواهد گشت چرا که این آلمانی اصیل دارای ظاهری کلاسیک و جاودانه است و فولکس واگن نمی تواند هر چند سال بیتل جدیدی را تولید نماید که از نظر ظاهری عاشقان قدیمی این خودرو را راضی نگه دارد و هم با نیاز های امروزی هماهنگ باشد.در این بین میل روزافزودن مردم به خرید شاسی بلند ها نیز در تصمیم گیری مدیران فولکس واگن بی تاثیر نبوده است. در سال 2017، فقط 15 هزار دستگاه بیتل فروخته شد که همین فروش کم هم از شروع 2018 تا ماه آگوست، 2.2 درصد افت داشته است.

فولکس بیتل

در هر صورت باید قبول کرد که زمان بازنشستگی بیتل برای همیشه فرا رسیده و باید با این خودرو بعنوان سمبل خودرو جهان خداحافظی کرد .اما باید گفت شاید نام بیتل در یک خودروی جدید الکتریکی فولکس واگن مجددا ظهور نماید اما این مهم تایید نشده و باید برای اطلاع از این موضوع مدتی نه چندان زیاد منتظر ماند چرا که فولکس واگن به شدت در حال توسعه محصولات الکرتیکی و خودران خود می باشد.

در نهایت باید گفت پایان بیتل بصورت رسمی توسط فولکس واگن اعلام نشده و این اولین باری نیست که بیتل با نسخه فاینال ادیشن عرضه شده است.در سال 2010 نیز، فولکس‌واگن نسخه فاینال ادیشن برای «بیتل جدید» که پیش از یک دهه قبل از آن معرفی شده بود را عرضه کرده بود.

برچسب ها:

فولکس واگنبیتل
user-img

نویسنده :

میلاد حسینی

comments 0 1397/6/23
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط