icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین لاستیک زمستانی ،مشخصات ،نحوه شناسایی و هر آنچه که باید بدانید

لاستیک زمستانی ،مشخصات ،نحوه شناسایی و هر آنچه که باید بدانید

comments 0 1397/9/16

در فصل زمستان به سر می بریم و این روزها در بیشتر مناطق کشور آب و هوایی سرد و برفی را حاکم می باشد.اما رانندگی و آماده سازی خودرو در فصل سرما دارای اصول ویژه است که در صورت رعایت آنها وقوع حوادث رانندگی به شدت کاهش می باید. شاید شما هم مقالات زیادی در خصوص آماده سازی خودرو در شروع فصل سرما خوانده باشید که همگی آنها به مواری چون استفاده از ضد یخ و به همراه داشتن وسائل ضروی اشاره کرده اند اما باید بدانید که مهمترین مرحله آماده سازی خودرو برای زمستان لاستیک های خودرو بوده چرا که محل اصلی تماس خودرو با نتایج فصل سرما همین لاستیک ها خواهند بود.

چر باید از لاستیک زمستانی استفاده کنیم

اولین تاثیر زمستان بر عوامل محیطی رانندگی ،تغییر دمای سطح جاده ها و پیروآن تغییر فیزیکی خواص سطح جاده خواهد بود. همچنین بارش باران و برف و دمای زیر صفر بدترین اتفاق برای رانندگان خودرو بوده چرا که بعد از اولین ترمز متوجه خواهید شد که خودرو علاقه ای به ایست کامل ندارد. اما باید بدانید که لاستیک ها می توانند تا 70 درصد از اتفاقات ناشی از سر خوردن خودرو جلوگیری کنند.

امروز و مخصوصا در ایران بیشتر خودرو ها با لاستیک های چهار فصل به بازار عرضه شده و مالکان خودرو بدون داشتن اطلاعات کافی سالهای متمادی و در طول چهار فصل از همان لاستیک ها استفاده می کنند غافل از اینکه لاستیک های چهار فصل بیش از نیمی از خاصیت خود را در روزهای سرد از دست می دهد.

تفاوت لاستیک های زمستانی و چهار فصل

تفاوت لاستیک های زمستانی و چهار فصل

لاستیک های مخصوص زمستان از دو  تفاوت مهم با لاستیک چهار فصل برخودار می باشند . اولین تفاوت نوع ساختار رویه لاستیک خواهد بود . رویه لاستیک زمستانی بدلیل استفاده از مواد مانند سیلیکون و لاستیک طبیعی و عدم استفاده از لاستیک مصنوعی کاملا نرم تر از لاستیک های چهار فصل می گردند.این نرم بودن باعث می گردد میزان چسبندگی لاستیک به سطح جاده در فصول سرد و هنگام عبور از جاده های برفی بیشتر گردد. دومین تفاوت لاستیک های زمستان به میزان خلل و فرج سطح لاستیک ها که sipe نامیده می شود ،بر خواهد گشت که در لاستیک های زمستانی  به مراتب بیشتر از لاستیک های چهار فصل می باشد .وظیفه این sipe ها در تمامی لاستیک ایجاد اصطحکاک لازم به منظور چسبندگی لاستیک ها به کف جاده و به منظور چرخش چرخ خودرو خواهد بود اما دقت کنید که  این فرو رفتگی های روی لاستیک را نباید با عاج های اصلی لاستیک اشتباه گرفت.در حقیقت sipe ها وظیفه چنگ زدن به کف جاده را بر عهده خواهند داشت از همین رو در روزهایی که کف جاده های یخبندان باشد تعداد بیشتر sipe ها باعث چسبندگی بیشتر لاستیک ها و در نتیجه عدم سر خوردن می گردد.

چرا در فصول دیگر سال از لاستیک های زمستانی استفاده نکنیم

چرا در فصول دیگر سال از لاستیک های زمستانی استفاده نکنیم

اما یک تفاوت دیگر هم وجود دارد که لاستیک های زمستانی را نمی توان در فصول دیگر سال استفاده کرد.لاستیک های زمستانی بدلیل استفاده از مواد نرم دارای استهلاک بیشتر بوده و این استهلاک در روزهای گرم بیشتر خواهد شد در نتیجه خیلی زود مجبور خواهید شد که لاستیک های زمستانی را دور بیاندازید.همچنین لاستیک های زمستانی برای دما های زیر 7 درجه طراحی شده چرا که بدلیل اصطحکاک بیشتر لاستیک با جاده در این نوع لاستیک ، دمای بیشتری تولید می گردد و در روزهای سرد این میزان دما با برخورد با هوای پیرامون و سطح سرد جاده سریعا کاهش می باید .از همین رو در صورت استفاده از لاستیک های زمستانی در روزهای گرم باعث خواهد شد دمای لاستیک به سرعت بالا رود و شاید منجر به ترکیدگی لاستیک گردد.

در چه مناطقی باید از این لاستیک استفاده کرد

استفاده از لاستیک های زمستانی در تمامی مناطق ایران که هوای سردی را تجربه می کنند توصیه می گردد اما در صورتی که در شهرهایی زندگی می کنید که بیشتر روزهای زمستان و پاییز برف و باران را پیشرو دارید حتما باید از لاستیک های زمستانی استفاده نمایید تا بتوانید رانندگی ایمنی داشته باشید.

آیا با تعویض دو حلقه لاستیک هم مشکل بر طرف خواهد شد

آیا با تعویض دو حلقه لاستیک هم مشکل بر طرف خواهد شد

جواب این سئوال صد در صد منفی است .یا تمامی لاستیک ها را زمستانی کنید با دست به لاستیک های چهار فصل خود نزنید.چرا که ترکیب این دو لاستیک مرگبار تر از استفاده از لاستیک های چهار فصل در برف خواهد بود. در حقیقت با استفاده همزمان از این دو لاستک باعث می گردد که چسبندگی سمتی از خودرو که لاستیک های چهار فصل دارد بیشتر گردد و سمت دیگر از چسبندگی کمتری برخودار و در نتیجه با  ترمز ناگهانی بسرعت کنترل ماشین را از دست خواهید داد.استفاده همزمان باعث ضعیف شدن هندلینگ خودرو خواهد شد.

لاستیک های زمستانی را چگونه بشناسیم

لاستیک های زمستانی را چگونه بشناسیم

شناختن لاستیک های زمستانی از روی ظاهر فقط توسط متخصصان لاستیک قابل انجام است اما اگر لوگوی زیر که در بیشتر لاستیک های زمستانی بر دیواره جانبی لاستیک ها نقش بسته است را مشاهده کردید مطمئن باشید که لاستیک فوق به منظور زمستان طراحی شده است .

نحوه نگهداری از لاستیک های زمستانی در طول سال

با توجه به نکات فوق بعد از اتمام فصل سرما لاستیک ها را از زیر خودرو خارج نمایید و پس از خروج باد در محلی خشک و ترجیحا تاریک و بدور از نور مستقیم آفتاب نگه داری کنید . همچنین بدانید که عمر مفید لاستیک های زمستانی بدلیل استفاده از مواد نرم بسیار کمتر از لاستیک های چهار فصل می باشد.لاستیک های چهار فصل عموم عمری مابین 40 تا 70 هزار کیلومتر برخودار هستند در صورتی که این عدد در لاستیک های چهار فصل بیشتر است.در نتیجه هرگاه عمق sipe های لاستیک به کمتر از 2.5 میلیمتر رسید دیگر کارایی لازم را ندارد و باید به فکر لاستیک های جدید باشید.

کلام پایانی

در ایران استفاده از لاستیک های زمستانی به هیچ وجه مرسوم نیست و بیشتر رانندگان ایران از بودن چنین لاستیک های بی اطلاع هستند. اما در کشور های پیشرفته و سرد سیر دنیا تعویض لاستیک در ابتدای فصل زسمتان امری ضروری است که بسیاری از مالکان به آن مباردت می ورزند. اما در ایران که مناطق سرد سیر بسیاری نظیر استان های آذربایجان ،کرمانشاه ،کردستان و غیره کم نیستند ،استفاده از لاستیک های زمستانی امر ناشناخته است. اما باید بدانید که درست است در ابتدای هر فصل باید هزینه اندک برای تعویض لاستیک ها بپردازید اما مطمئنا باشید که در مقابل حفظ جان سرنشینان این مبلغ بسیار اندک خواهد بود

برچسب ها:

لاستیک زمستانی
user-img

نویسنده :

هومن زمانی

comments 0 1397/9/16
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط