icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین مقایسه تندر پلاس و دنا پلاس ،نبرد پلاس ها ایرانی

مقایسه تندر پلاس و دنا پلاس ،نبرد پلاس ها ایرانی

comments 0 1397/2/21

فیس لیفت یا بروز نمایی یکی از ترفند های تمامی برند های خودرویی جهان برای فروش بیشتر خودروهایی می باشد که تاریخ انقضایشان به سر رسیده است. به عبارتی وقتی خودرویی چندین سال است که در بازار عرضه می شود ،شرکت مورد نظر با تغییراتی جزیی در ظاهر خودرو چند سالی دیگر فرصت به حضور این خودرو برای فروش بیشتر در بازار می دهد تا همچنان بتواند خط تولید خودرو مذکور را حفظ نماید و صد البته نسخه قدیمی بدون فیس لیفت از خط تولید خارج می کند.ایران خودرو هم به سبک برند های مختلف دو فیس لیفت جدید را به بازار داده است اما هنوز نسخه قدیمی را هم بر روی خط تولید دارد و عملا تعریف فیس لیفت را زیر سئوال برده است. دنا فیس لیفت که با پسوند "پلاس"عرضه شده است نسخه بروز رسانی دنا بوده که تغییراتی را در بخشی از ظاهری  تجربه کرده اما بخش فنی بدون تغییرات باقی مانده است. رقیب دنا پلاس هم توسط ایران خودرو با نام تندر 90 پلاس روانه بازار شده که همانند دنا تغییرات ظاهری داشته است.البته تندر 90 پلاس  سالها پیش توسط رنو-داچیا با عنوان نسخه فیس لیفت لوگان عرضه شده بود و مدتهاست که تولید آن در سطح جهانی متوقف شده است. در این مقاله قصد داریم که این "پلاس های"جدید بازار را روی در روی هم قرار دهیم تا متوجه شویم کدام ارزش خرید بیشتری دارند.

ابعاد بدنه دنا پلاس و تندر پلاس

در بیشتر خودروهای روز دنیا ابعاد بزرگتر و فاصله دو محور بیشتر منجر به حجم صندوق بار بزرگتر و فضای راحتر سرنشنیان  می گردد. اما ظاهرا ایران خودرو در هنگام طراحی دنا و دنا پلاس توجهی به راحتی سرنشینان نداشته و مشخص نیست که دقیقا با این ابعاد مناسب بدنه چه کاری انجام داده که فضای داخلی و فضای بار کمتری نسبت به تندر90 ایجاد شده است . در صورتی که یکبار در دنا پلاس نشسته باشید از فضای پای سرنشنیان جلو عقب به شدت ناراضی خواهید بود .طبق جدول ذیل هم کاملا مشخص است فضای بار تندر 90 پلاس بیشتر از دنا پلاس می باشد.

از فضای داخلی خودرو که بگذریم و به ارتفاع خودرو برسیم باز هم تندر 90 پلاس یک گام جلو تر از رقیب ایرانی خود خواهد بود. با توجه به مطالب فوق کاملا به علم مهندسی خودرو پی خواهیم برد که چگونه می شود یک خودرو خوب ارزان قیمت اقتصادی را جهت خانواده مهیا نمود.

نوع خودرو

طول
میلیمتر

عرض
میلیمتر

ارتفاع
میلیمتر

فاصله دو محور
میلیمتر

وزن
کیلوگرم

حجم صندوق بار

دنا پلاس

4559

1720

1460

2671

1258

500

تندر پلاس

4250

1740

1525

2630

1115

510

طراحی

ظاهر خودرو یکی از اساسی ترین گزینه ما ایرانیها محسوب می گردد و تندر 90 از همان روز اول با ورود به بازار به انتقاد های گوناگون به خاطر طراحی ظاهری مواجه شد اما گذشت زمان وبدلایل مختلف همگان متوجه شدند که تندر 90 چیزی فراتر از ظاهر دارد .تندر 90 پلاس با هدف بهبود ظاهری و داخلی این خودرو پا به عرضه گذاشت و مهندسان رنو سعی کردند با تلطیف کردن برخی زوایه های تند ظاهر بدنه خودرو و تعویض برخی قسمت نظیر جلو پنجره ،چهرهای جذابتر را از این خودرو ارائه دهند که تا حدودی هم موفق شدند اما با نگاه اول به تندر 90 پلاس شاید خیلی موارد تغییر یافته به  چشم نیاید.از مهمترین تغییرات ظاهری تندر 90 پلاس باید به تغییر سپر جلو و عقب خودرو ،هم رنگ شدن زه های و سپر ها با بدنه ،تغییر جلو پنجره ،اضافه شدن شاسی باز کردن درب صندوق بر روی بدنه و بیشتر شدن عمق بال عقب بمنظور خودنمایی بیشر می توان اشاره کرد. تندر 90 پلاس تغییراتی را هم در داخل کابین تجربه کرده است که باید به مواردی از قبیل اضافه شدن قطعات نقره ای رنگ در داشبورد  ،تغییر رو دری ها و تغییر غربیلک فرمان اشاره کرد.

در مقابل دنا پلاس بیشتر تمرکز خود را بر روی ظاهر بدنه و طراحی داخلی متمرکز کرده است .  دنا بر خلاف تندر در همان ابتدای ورودش بدلیل ظاهر جذاب و تهاجمیش بسیار مورد استقابل قرار گرفت بطوری که ایران خودرو جوابگوی بازار نشد.ایران خودرو بعد از چندین سال عرضه این خودرو تصمیم گرفت جهت احیای دنا ،نسخه بروزرسانی شده اش را با قیمتی فراتر به بازار عرضه نماید. دنا پلاس هم مانند تندر تغییراتی را در بخش ظاهری تجربه کرده است که مهمترین آنها تغییر داخلی چراغهای جلو و عقب و مجهز شده به LED های نواری  ،افزوده شدن سانروف و تغییر پنل های جانبی بدنه  می باشد.دنا پلاس در فضای کابین تغییری را تجربه نکرده و همانند نسخه قدیمی عرضه می گردد.

مقایسه مشخصات فنی تندر 90 پلاس و دنا پلاس

دنا پلاس همانند دنا از  موتور 1646 سی سی موسوم EF7 بهره مند است که توانایی تولید 115 اسب بخار را دارد. در بخش سیتسم انتقال قدرت دنا هم تغییری را مشاهده نمی کنیم و با جعبه دنده سنتی 5 سرعته دستی روبرو خواهیم شد. در مقابل تندر 90 پلاس هم تغییر فنی را نسبت به تندر90 نداشته و قدرت موتور 1600 سی سی با بیشنه قدرت 105 اسب بخار توسط جعبه نده 5 سرعته دستی و یا 4 سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل می شود.

بر روی کاغذ اعداد و ارقام به نفع 90 پلاس است اما اگر به نسبت قدرت به وزن دو خودرو نگاهی بیاندازیم خیلی زود متوجه برتری کامل تندر 90 پلاس خواهیم شد.البته میزان صفر تا صد دو خودرو هم کاملا گویایی این مسئله خواهد بود که شتاب تندر 90 پلاس بسیار بهتر از رقیب خود می باشد.دنا پلاس با وزن بیشتر خود خودروی بسیار کند است که شتاب اولیه آن کاملا بر روی اعصاب راننده خواهد بود بطوریکه هیچ وقت با این خودرو به فکر  سبقت هایی که نیاز به شتاب گیری سریع دارد ، نباشید.

نوع خودرو

حجم موتور

نوع موتور

قدرت خروجی
اسب بخار

گشتاور

نیوتن متر

شتاب 0 تا 100

ثانیه

مصرف سوخت

لتیر

نوع جعبه دنده

دنا پلاس

1646

تنفس طبیعی

115

157

13.5

7.74

دستی 5 سرعته

تندر 90 پلاس

1600

تنفس طبیعی

105

140

10.2

6.9

دستی 5 سرعته یا 4 سرعته اتوماتیک

ایمنی

از مهمترین تغییرات دنا پلاس اضافه شدن دو ایربگ جانبی به دو ایربگ قبلی سرنشنیان جلو بوده تا دنا پلاس بتواند در ایمنی کمی بهتر  عملا کند.البته دنا پلاس از امکانات دیگری نظیر کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع و ترمز ضد قفلABSوEBD  بهره می برد.اما تندر پلاس فقط به دو کیسه هوای سرنشنیان جلو مجهز بوده و مانند دنا پلاس به سیستم های ترمز ضد قفلABSوEBD  مجهز شده است.

درست است که دنا پلاس در برخی از تجهیزات ایمنی کامل تر از تندر پلاس باشد اما باید توجه داشت تجهیزات بخشی از ایمنی یک خودرو را تشکیل داده و مهمتر از آن طراحی مهندسی بدنه و استفاده از فولاد مستحکم در شاسی و بدنه خودرو است . تندر 90 در سال 2005 با شرکت در تست تصاف موسسه Euro NCAP توانست 3 ستاره ایمنی را دریافت کند در صوتی که دنا پلاس در هیچ تست تصادفی مورد بررسی قرار نگرفته است.

امکانات رفاهی

امکانات رفاهی

در بخش امکانات رفاهی هم نیازی به گفتن نیست که دنا پلاس کاملا بهتر از تندر 90 خواهد بود چرا که تندر 90 پلاس همانند تندر 90 خودروی بدون آپشن محسوب می گردد و از معظلات این خودرو محسوب می گردد. دنا پلاس دارای امکانات گوناگونی بوده که در نسخه فیس لیفت شده آپشن هایی نظیر سان روف و دوربین عقب به آن اضافه شده است.

مشخصات

تندر 90 پلاس

دنا پلاس

پایداری و ترمز

ترمز جلو دیسکی خنک شونده و ترمز عقب کاسه ای -ترمز ضد قفل ABSچهار کاناله بهراه EBD

ترمز عقب دیسکی-ترمز ضد قفلABSوEBD – ترمز جلو دیسکی خنک شونده

کیسه هوای و ایمنی

2 کسیله هوای سرنشین وراننده

4 کیسه هوا راننده و سرنشین جلو و جانبی -کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع

فرمان

فرمان هیدرولیک با طرح جدید فرمان بهمراه تنظیم ارتفاع فرمان

فرمان هیدرولیک مجهز به کروز کنترل

سیستم تهویه

سیستم تهویه مطبوع با کنترل دستی

سیستم تهویه اتوماتیک -تنظیم اتوماتیک کانال تهویه برای سرنشینان عقب-

سیستم صوتی

رادیو پخش CD خوان با پورت USB و AUX و بلوتوث

دارای مانیتور مالتی مدیا تصویری لمسی با رهیاب (GPS)  و فرمان مجهز به کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و هندزفری موبایل – بلندگوهای جلو و عقب تیوتر

چراغها

چراغ مه شکن جلووعقب– چراغ داخل صندوق عقب – چراغ ترمز سوم –تغییر در چراغهای جلو وتنظیم ارتفاع چراغ های جلو از داخل

چراغ‌ روزیا دیلایت-چراغ جلو و عقب جدید – چراغ مه شکن جلو و عقب – چراغ نقشه خوان – چراغ خطر سوم – چراغ داخل داشبورد – چراغ‏های سقفی جلو و عقب – چراغ روشنایی فضای پایین داخل کابین وچراغ جلو دارای لامپ LED و نئون

آیینه‌ها

آینه های جانبی با تنظیم برقی و همرنگ بدنه

طرح جدید آینه‏ های جانبی – آینه های جانبی برقی – راهنمادار و تاشونده اتوماتیک –

شیشه ها

شیشه بالابر دربهای جلو و عقب برقی

شیشه  بالابر درب های  جلو وعقب برقی

سایر تزئینات و آپشنها

رودری های هماهنگ با داشبورد – دکمه درب بازکن درب صندوق عقب – جلو پنجره جدید – – داشبورد دو رنگ جدید – کنسول میانی – طرح جدید صفحه آمپر – زه های همرنگ بدنه – دستگیره جدید درب ها و همرنگ بدنه – طاقچه جدید عقب – بکارگیری قطعات کرومی در بالای جلو پنجره و درب صندوق عقب –- – دسته دنده جدید چرمی – روکش صندلی جدید – رودری های جدید – پوشش سقف – آفتاب گیر – ایموبلایزر – تغییر در طرح سپر جلو و عقب -شبرنگ و قلاب یدک کش مخفی سپر عقب-2 عدد پشت سری بالنی شکل و 1 عدد مرکزی ویرگولی شکل برای صندلی عقب

آینه چراغ دار روی آفتابگیر سمت شاگرد – سیستم ضد سرقت (ایموبیلایزر) – سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز – دوربین دید عقب – هشداردهنده موانع عقب – سیستم عیب یابی هوشمند ( مالتی پلکس ) – قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی – سیستم کنترل بخار بنزین – شیشه های سولارضد اشعه مضر UV خورشید- سان روف – کروز کنترل – ستون فرمان تلسکوپی (جمع شونده) – سیستم روشنایی موقت در محیط های تاریک – نمایشگر دمای محیط – آنتن سقفی جدید(Shark fin) به همراه سیستم پشتیبانی از رهیاب – جا عینکی – تنظیم زاویه نور چراغ‏های جلو از داخل – تغییر استایل جانبی خودرو (درب‌ها به همراه شیشه لچکی عقب، دستگیره‌ها، گلگیرها و آینه‏ های جانبی) – دستگیره‏های درب ها به رنگ کروم – تودوزی مخمل – دسترسی به صندوق عقب از داخل – بازکن قفل در صندوق عقب از داخل – قطعات دکوراتیو طرح چوب – سیستم قطع سوخت خودکار – سیستم کنترل بخار

مدت زمان گارنتی و خدمات پس از فروش

هر دو خودرو تندر 90 پلاس و دنا پلاس توسط ایران خودرو با 2 سال گارانتی ارائه شده است و هر دو از این نظر در یک رده قرار خواهند داشت.

قیمت تندر 90 پلاس و دنا پلاس

تندر 90 پلاس در حال حاضر با قیمتی تقریبی 45 میلیون تومان توسط ایران خوردو عرضه می شود و دنا پلاس هم از قیمتی برابر با 48 میلیون بهره می برد. اختلاف قیمت 3 میلیونی این دو خودرو مشخصا در تصمیم گیری افراد دخیل نخواهد بود و این دو خودرو را می توان از نظر قیمت در یک رده قرار داد.

کلام پایانی

تندر 90 پلاس و دنا پلاس درست است که در یک رنج قیمتی قرار گرفته اند ولی در واقع مورد توجه دو گروه خردیداران واقع خواهد شد . گروه اولی که مشخصات فنی،استهلاک ،ایمنی و فضای بیشتر برایشان اولیت دارد مستقیما به سراغ تندر 90 پلاس خواهند رفت و در طرف دیگر گروهی هستند که امکانات بیشتر و ظاهر خودرو برایشان در اولیت قرار دارد و دنا پلاس را بیشتر می پسندد.شما خواننده گرامی هم باید توجه داشته باشید که در کدام گروه قرار دارید و سپس به سراغ خرید این دو خودرو بروید چرا که عدم توجه به این مهم شما را خیلی زودتر از آنچه  فکرش را کنید از خریدتان پیشمان خواهد کرد.

user-img

نویسنده :

هومن زمانی

comments 0 1397/2/21
دنا

دنا

خودرو پلاس توربو تیپ 1

  • طراحی و زیبایی7
  • مصرف سوخت5
  • راحتی سرنشین6
  • امکانات و قابلیت ها7
  • ارزش خرید6

امتیاز کل

6

دنا

رنو

خودرو تندر 90 پلاس اتوماتیک

  • طراحی و زیبایی3
  • مصرف سوخت4
  • راحتی سرنشین3
  • امکانات و قابلیت ها3
  • ارزش خرید7

امتیاز کل

4

تجربیات کاربران
arrow-jou تجربیات کاربران در خصوص خودروی دنا , پلاس توربو تیپ 1 , مدل 1396 و رنو , تندر 90 پلاس اتوماتیک , مدل 1396

امتیاز کاربران به :خودرو دنا , پلاس توربو تیپ 1 , مدل 1396

  • طراحی و زیبایی
    7
  • مصرف سوخت
    5
  • راحتی سرنشین
    6
  • امکانات و قابلیت ها
    7
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    6

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید

امتیاز کاربران به :خودرو و رنو , تندر 90 پلاس اتوماتیک , مدل 1396

  • طراحی و زیبایی
    6
  • مصرف سوخت
    8
  • راحتی سرنشین
    7
  • امکانات و قابلیت ها
    7
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    9

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مشخصات فنی
مشخصات فنی خودروی دنا , پلاس توربو تیپ 1 , مدل 1396 و رنو , تندر 90 پلاس اتوماتیک , مدل 1396

مشخصات کارخانه تولید کننده :

کارخانه سازنده ایران خودرو ایران خودرو
کشور تولید کننده ایران ایران،رومانی،فرانسه،چین،ترکیه
نام و مدل خودرو دنا پلاس تندر 90 پلاس
نمایندگی فروش در ایران ایران خودرو ایران خودرو

وزن و مشخصات بدنه :

کلاس بدنه سدان سدان
کلاس اتومبیل C Segmnet C Segment
ابعاد(طول*عرض*ارتفاع)میلیمتر
فاصله دو محور
وزن 1258 کیلوگرم 1115 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان 5 5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو 185/65 R 15
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب 185/65 R 15

مشخصات فنی موتور :

حجم موتور 1646 cc 1600 cc
نوع موتور بنزین سوز بنزین سوز
تعداد سیلندرها 4 4
تعداد سوپاپ ها 16 16
آرایش قرار گیری سیلندرها خطی مستقیم خطی مستقیم
محل قرار گیری موتور موتور جلو موتور جلو
سیستم سوخت رسانی انژکتوری پاشش چند نقطه ای انژکتوری پاشش چند نقطه ای
ظرفیت باک 60لیتر 50 لیتر
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 113 اسب بخار (6000 دور در دقیقه) 105/5750
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 155 نیوتون متر( 4500 دور در دقیقه) 140/3750

مشخصات جعبه دنده ( Transmission ) :

نوع جعبه دنده جعبه دنده دستی جعبه دنده اتوماتیک تیپ ترونیک
تعداد دنده (جلو) 5 4
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو

مشخصات فنی سیستم تعلیق و فرمان :

نوع سیستم تعلیق مستقل برای هر چرخ
تعلیق جلو مک فرسون مک فرسون
تعلیق عقب مستقل
کمک فنرهای جلو
کمک فنرهای عقب
نوع سیستم فرمان قدرت کمکی هیدرولیکی قدرت کمکی هیدرولیکی

مشخصات فنی سیستم ترمز ها :

نوع سیستم ترمز ترمز ضد قفل ABS و EBD، ترمز ضد قفل (ABS) چهار کاناله بهراه EBD
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو دیسکی خنک شونده دیسکی خنک شونده
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقب دیسکی دیسکی

عملکرد فنی خودرو :

حداکثر سرعت 189 کیلومتر بر ساعت 175 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه) 13.5 ثانیه 11.7 ثانیه
مصرف سوخت شهری 11.1
مصرف سوخت جاده ایی 6.5 6.6
سیکل ترکیبی مصرف سوخت 7.7 8.3
استاندارد آلایندگی یورو 4 یورو4
استاندارد ایمنی
ستاره ایمنی از مرکز استاندارد و ایمنی اروپا EURONCAP 3

امکانات ایمنی،رفاهی و آپشن ها :

کیسه های هوا ( نوع و تعداد ) 4 عدد (راننده و سرنشین و جانبی ) راننده و سرنشين جلو
سیستم های پایداری و کمک راننده ترمز ضد قفل (ABS) چهار كاناله بهراه EBD ، ترمز جلو ديسكي خنك شونده و ترمز عقب كاسه اي
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستم کنترل بخار بنزین،قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی،سیستم ضد سرقت (ایموبیلایزر)، سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز ايموبلايزر، قفل مركزي ، كمربند ايمني 3 نقطه اي جلو با تنظيم ارتقاع، كمربند سه نقطه اي عقب، بوق هشدار روشن ماندن چراغ هاي جلو
سیستم فرمان و هدایت پذیری
نوع غربیلک "هیدرولیک مجهز به کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و هندزفری موبایل و کروز کنترل"
سیستمهای تهویه مطبوع "تنظیم اتوماتیک کانال تهویه برای سرنشینان عقب" کنترل دستی
سیستم صوتی و تصویری راديو پخش CD خوان با پورت USB ، AUX و بلوتوث
سیستمهای مولتی مدیا "دارای مانیتور مالتی مدیا تصویری لمسی با رهیاب (GPS) و هندزفری موبایل بلندگوهای جلو و عقب تیوتر"
سیستم صندلیهای جلو جابجایی ‏های صندلی‏ راننده و سرنشین جلو بصورت تمام برقی (8 حرکته)،کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع،پشت سری صندلی‌های جلو با تنظیم ارتفاع و زاویه صندلي راننده با قابليت تنظيم ارتفاع، پشت سري صندلي جلو با قابليت تنظيم ارتفاع و پشت سري صندلي عقب با قابليت تنظيم ارتفاع
سیستم صندلیهای عقب امکان نصب صندلی کودک در صندلی عقب (Isofix)
سیستم آیینه ها طرح جدید آینه‏ های جانبی، آینه های جانبی برقی، راهنمادار و تاشونده اتوماتیک، آینه چراغ دار روی آفتابگیر سمت شاگرد تنظیم برقی
سیستم شیشه ها شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی،شیشه های سولار (ضد اشعه مضر UV خورشید) جلو و عقب بالا بر برقي
سیستم های سقف سانروف دو حالته
سیستم روشنایی جلو چراغ جلو دارای لامپ LED و نئون و چراغ‌ روز (Day Light) ، چراغ مه شکن جلو تنظيم ارتفاع چراغ هاي جلو از داخل
سیستم روشنایی عقب مه شکن-چراغ ترمز سوم
سنسورهای پیش فعال
سیستم های کمک رانندگی دوربین دید عقب ، هشداردهنده موانع عقب،سیستم عیب یابی هوشمند ( مالتی پلکس )،
سایر تجهیزات

محدوده گارانتی :

محدوده گارانتی 2 سال یا 40000 کیلومتر 2 سال یا 40000 کیلومتر
قیمت روز

دنا , پلاس توربو تیپ 1

آخرین بروز رسانی: 1400/2/8

قیمت نمایندگی

271,096,400 تومان

آخرین بروز رسانی: 1400/2/8

قیمت قیمت بازار

354,000,000 تومان

مطالب مرتبط