icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین مهم‌ترین نکات کارشناسی رنگ و بدنه خودرو

مهم‌ترین نکات کارشناسی رنگ و بدنه خودرو

comments 0 1399/5/19

قطعا یکی از مهم‌ترین نکات به هنگام خرید یک خودروی دست دوم و کارکرده، کارشناسی درست آن است. این کارشناسی هم باید در بخش فنی باشد و هم ظاهری. کارشناسی رنگ و بدنه خودرو برای تشخیص آسیب‌های احتمالی بر اثر تصادف یا سایر اتفاقات است. یک کارشناس خبره به راحتی می‌تواند تشخیص دهد که خودروی مورد نظر شما تصادف داشته یا خیر و آیا بر اثر این تصادف خودرو مجددا رنگ شده یا یک صافکار حرفه‌ای بدون رنگ آن قسمت بدنه را تعمیر کرده است. در تشخیص رنگ‌شدگی خودرو کارشناسان خبره این حوزه معمولا به صورت چشمی می‌توانند این کار را انجام دهند، اما در صورتی که خودرو از زیر دست تعمیرکار و صافکار ماهری درآمده باشد، اینجاست که استفاده از دستگاه‌های خاص هم در کنار تخصص، به کمک کارشناسان می‌آید. اما زمانی هم هست که شما دسترسی به کارشناس و دستگاه ندارید. در این موارد چه باید کرد؟ ترفندهای خاصی برای این منظور وجود دارند که با کمک آن‌ها با اختلاف بسیار کم می‌توانید متوجه رنگ شدگی خودروی مورد نظرتان شوید. برای دانستن آنها با ما همراه باشید.

نگاه تیزبین داشته باشید

معمولا رنگ مجدد، تناژ متفاوتی با رنگ اصلی خودرو دارد. برای این منظور باید به دقت نقاط مختلف خودرو را نگاه کنید؛ از زوایای مختلف و در نورهای متفاوت. حتی می‌توانید از دوربین استفاده کنید. چون معمولا دوربین‌ها تفاوت رنگ را بهتر نشان می‌دهند. به قسمت‌های مختلف ماشین که بیشتر در تصادف آسیب می‌بیند، با دقت بیشتری نگاه کنید. اطراف خودرو، سقف و ستون شاسی‌ها را خوب بررسی کنید. گاهی اشتباهات کوچک نقاش می‌تواند به شما سرنخی برای پیدا کردن نقطه رنگ شده بدهد. مثلا پاشیدن رنگ به زه زیر پنجره، یا یک نقطه کوچک در شیارهای در کاپوت یا در خودرو. به همه چیز با دقت نگاه کنید. از طرف دیگر معمولا قسمت رنگ شده حالت موج مانند دارد. اگر در یک زاویه مناسب و در نور خوب به بدنه خودرو با دقت نگاه کنید، در قسمت‌های رنگ شده این حالت موج مانند را می‌توانید تشخیص دهید. 

 

 

به دستان‌تان اعتماد کنید

یک روش دیگر برای تشخیص رنگ‌شدگی خودرو، لمس بدنه خودرو است. قسمت رنگ‌شده کمی زبری دارد. رنگی که در کارخانه روی خودرو زده می‌شود، بافتی صاف و صیقلی دارد. اما رنگ مجدد ممکن است کمی ناصافی و زبری داشته باشد. معمولا سمباده رد زبری از خود به جای می‌گذارد که با لمس بخش‌های مختلف خودرو، ممکن است این حس زبری را حس کنید. اما اگر رنگ خودرو توسط یک نقاش حرفه‌ای انجام شده باشد، فقط یک متخصص خبره در کارشناسی رنگ خودرو می‌تواند این تفاوت رنگ را تشخیص دهد.

پیچ و مهره‌ها را بررسی کنید

در کارخانه‌های ساخت خودرو، قطعات مختلف بدنه ابتدا رنگ شده و سپس مونتاژ می‌شوند. پس یک راه برای تشخیص رنگ‌شدگی خودرو، دقت به پیچ و مهره‌هاست. اگر قسمت‌های مختلف مانند کاپوت یا گلگیر برای رنگ شدن باز شده باشند، اثر باز و بسته شدن و آچارکشی روی پیچ‌ها کاملا مشخص است. اگر هم باز نشده باشند که احتمالا رد رنگ را بر روی آن‌ها می‌توان یافت. اما باز هم حواستان باشد. کمتر پیش می‌آید که یک نقاش حرفه‌ای ردی از خود به جای بگذارد.

بازدید قسمت‌های پر برخورد

عموما گل‌گیر و سپر خودرو جزو قسمت‌هایی به حساب می‌آیند که بیشترین احتمال تصادف و رنگ‌شدگی را دارد. بیشترین وقت و دقت را باید روی این قسمت‌ها گذاشت. بعد از آن هم درهای خودرو، ستون، صندوق عقب و در آخر سقف، احتمال آسیب‌دیدگی‌شان در تصادفات بیشتر است. بسیاری از خودروها بر اثر آفتاب‌خوردگی یا عوامل دیگر طبیعی مشکل رنگ پیدا می‌کنند و همیشه هم دلیل رنگ شدگی خودرو، تصادف نیست.

به دلیل بازار پر رونق خرید و فروش خودروهای دست دوم در کشورمان، کارشناسی فنی و ظاهری این خودروها بخش مهمی را در این بازار به خود اختصاص می‌دهد. کارشناسی رنگ خودرو، این روزها علاوه بر اشخاص بسیار حرفه‌ای و کاربلد، توسط دستگاه‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته هم صورت می‌گیرد. ابزارهایی هم در بازار وجود دارند که با تشخیص میزان قطر فلز، نشان می‌دهد که بخش‌هایی که قطر بیشتری دارند، مجددا رنگ شده‌اند. اگر برای خرید خودرو وسواس زیادی دارید برای اطمینان از رنگ شدگی خودروی مورد نظرتان از یک کارشناس کاربلد کمک بگیرید.

برچسب ها:

رپرتاژ
user-img

نویسنده :

رپرتاژ

comments 0 1399/5/19
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط