icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین 12 SUV که به کراس اوور تبدیل شدند- قسمت دوم

12 SUV که به کراس اوور تبدیل شدند- قسمت دوم

comments 0 1397/4/7

آخرین نمونه از تبدیل شاسی بلندهای واقعی با ساختار جدای شاسی و بدنه به کراس اوور با ساختار شاسی یک تکه شورلت بلیزر بود  که این خودروی آماده برای آفرود را به یک کراس اوور اسپرت تبدیل کرد و به دلیل نداشتن قابلیت های نسل قبلی  خود مشهور شد. در حال حاضر اکثر شرکت های خودرویی به سمت طراحی شاسی با ساختار سواری ها حرکت می کنند که هم سبکتر هستند و هم تجربه ی رانندگی بهتری دارند. اما قابلیت های آفرود ضعیف تری نسبت به خودرو های تراک بیس از خود نشان می دهند.

کیا اسپورتیج

کیا اسپورتیج

تاریخ تولد اسپورتیج به 1993 باز می گردد زمانی که کیا تصمیم می گیرد با فورد و مزدا همکاری کند. این شرکت کره ای برای طراحی اسپورتیج مقدار زیادی از اجزاء مزدا بونگو (ون و پیکاپ موتور وسط کمپانی ژاپنی) را قرض می گیرد. SUV کامپکت کیا از پیشرانه ی 4 سیلندر بهره می برد که هم به گیربکس اتوماتیک و هم دستی متصل می شد.

کیا اسپورتیج (نسل 2ام)

کیا اسپورتیج (نسل 2ام)

شاسی بلند کامپکت کیا مدت طولانی بر روی خط تولید نماند و زمانی که کیا برای نسل دوم اسپورتیج آغاز به مهندسی کرد این خودرو را بر روی پلتفرم الانترا پیاده نمود. اسپورتیج رام شده در سال 2005 آغاز به تولید  کرد و از آن موقع به بعد با همین منوال به تولید خود ادامه داد.

کیا سورنتو

کیا سورنتو

در  یک چشم به هم زدن تولید نسل اول کیا سورنتو هم به پایان رسید و این مدل با ساختار شاسی جدا از بدنه خداحافظی کرد. تولید این خودرو درسال 2002 آغاز گردید و با دو پیشرانه ی 6 سیلندر خورجینی و 4 سیلندر خطی عرضه شد.

کیا سورنتو (نسل 2ام)

کیا سورنتو (نسل 2ام)

با توجه به محصولات اخیر کیا به نظر می آید این کمپانی به سمت تولید خودروهای راحت حرکت می کند و بر همین اساس برای سورنتو مدل 2010 ساختار یک تکه شاسی و بدنه را در نظر گرفت. این کراس اوور جدید باعث شد تا زبان طراحی جدید این شرکت بیشتر نمایان شود.

لندروور رنجروور

لندروور رنجروور

لندروور همواره  به این مشهور بوده است که خودروهایی با قابلیت آفرود بالا و حتی فراتر از نیاز یک راننده ی معمولی تولید می کنند. در سال 1970 SUV های سخت جان با ساختار شاسی و بدنه جدا تولید می شدند و رنجروور هم از این مسئله تبعیت می کرد.

لندروور رنجروور (نسل 4ام)

لندروور رنجروور (نسل 4ام)

علی رغم قابلیت های بسیار بالای حال حاضر محصولات این کمپانی انگلیسی، ساختار شاسی و بدنه ی آن ها یک تکه شده که تأثیر قابل توجهی بر بازار این خودرو نیز داشته است. این شاسی بلند دیگر مانند قبل پر از امکانات برون جاده ای نیست و شاید مانند قبل نتواند هرجایی که راننده اراده می کند برود. البته که همچنان محصولات لندروور یکی از بهترین ها در بحث بیراهه نوردی هستند و ساختار شاسی و بدنه یک تکه تا حدود کمی بر قابلیت های این خودرو مؤثر بوده است.

هوندا پاسپورت

هوندا پاسپورت

هوندا به لطف همکاری با ایسوزو، شاسی بلند پاسپورت را در سال 1993 با مدل 1994 معرفی کرد. این خودرو اولین محصول شرکت ژاپنی برای ورود به بازار در حال رشد شاسی بلند در آمریکا بود. در حالی که لوگوی هوندا بر روی جلو پنجره ی پاسپورت مشاهده می شد، در اصل این خودرو همان ایسوزو رودیو بود که بر پایه ی پیکاپ ایسوزو تولید شده بود که حاصل آن برای هوندا یک شاسی بلند موتور جلوی دیفرانسیل عقب بود.

هوندا پایلوت

هوندا پایلوت

عمر پاسپورت چندان طولانی نبود و در سال  2002 هوندا مدل پایلوت را معرفی کرد که یک خودروی شاسی بلند سه ردیفه با ابعادی بزرگتر از پاسپورت بود اما بر خلاف برادر بزرگتر خود ساختار سواری گونه در آن به کار رفته که با ون ادیسه مشترک بود.

لندروور LR4

لندروور LR4

لندروور LR4 یک نمونه ی بسیار جذاب از یک شاسی بلند با ساختار جدای شاسی و بدنه به حساب می آید که در حال حاضر با ساختار یک تکه تولید می شود. در واقع این شرکت از شاسی مخصوص خود با نام پلتفرم ساختار بدنه متحد استفاده می کند. در ساخت خودروها با این شاسی بخصوص موتور م اجزاء داخلی سر هم می شوند سپس بر روی یک شاسی به حالت نردبانی با هم جفت می شوند که تعلیغ و گیربکس را هم نگه می دارد. درواقع اول قطعات مکانیکی بر روی این شاسی نردبانی قرار می گیرند و پس از آن بدنه ی خودرو بر روی شاسی نسب می گردد.

لندروور دیسکاوری

لندروور دیسکاوری

این تغییر نام در آمریکا اتفاق افتاده است و همچنین به معنای خداحافظی با شاسی متحد بدنه نیز می باشد. در حال حاضر دیسکاوری یک خودروی کراس اوور با ساختار رایج یک تکه ی شاسی است اما همانطور که در تصویر می بینید چیزی از قابلیت های بیراهه نوردی این خودرو کم نشده است.

user-img

نویسنده :

کسری اخوی

comments 0 1397/4/7
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط