icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین غوغای سر اگزوزهای فیک در نمایشگاه خودروی ژنو

غوغای سر اگزوزهای فیک در نمایشگاه خودروی ژنو

comments 0 1397/12/19

در گذشته نه چندان دور سر اگزوز بعنوان یک بخش از خودرو که زیبایی چندانی نداشت در زیر خودرو ها مخفی می گردیدند اما به مرور زمان خودروسازان بزرگ جهان برای به رخ  کشیدن موتور پرحجم و قدرتمند سر اگزوز ها را از پشت خودرو به محل دید هدایت کردند .در ادامه سر اگزوز ها به جزء جدایی نا پذیر ی از زبان طراحی خودرو ها تبدیل شد بطوریکه سر اگزوز ها با اشکال متفاوت در روی سپر ها نمایان  گردید.

خودروسازان چینی که در گذشته به کپی کاری مشهور بودند برای قدرتمند جلوه دادن محصولات ضعیف خود رو به تعبیه سراگزوز های غیر واقعی بر روی سپر عقب محصولات خود روی آوردند .سر اگزوز های فیک یا همان نمایش فقط به منظور زیبایی و القاء حس اسپرت بودن از سوی چینی ها به کار گرفته شده اما این روزها دیگر این روش طراحی به یک اپیدمی تبدیل شد و خودروسازان بزرگ جهان نظیر مرسدس بنز و غیره هم از این روش برای جذابیت بیشتر استفاده می کنند. البته دلیل همه گیر شدن این روش طراحی به کوچک شدن پیشرانه ها باز می گردد. چرا که موتور های پر حجم برای تسریع در خروج دود از موتور برای هر سه یا چهار سیلندر یک خروجی اگزوز در نظر گرفته می شد. اما امروزه اکثر  پیشرانه  کم حجم مجهز به توربو شده که نهایت دارای شش سیلندر هستند در نتیجه نمی توان از پیشرانه های چهار سیلندر یا شش سیلندر تعداد چهار خروجی اگروز گرفت.

نمایشگاه خودروی ژنو امسال هم بیانگر این موضع بود چرا که با وجود حضور خودروسازان  بنام جهان ،سر اگزوز های نمایشی غوغا کرده بود. البته برند های مختلف برای استفاده از سر اگزوز های فیک روش های متفاوتی را برگزیده بودند. برای مثل مرسدس بنز GT 63 S  در سپر عقب خود دارای چهار خروجی اگزوز کرمی جذاب است اما با نگاهی دقیق تر مشخص می شود این خودرو دارای دو خروجی اگزوز واقعی است و هر سر اگزوزهای دوگانه برای پوشش یک خروجی اگزوز در نظر گرفته شده است.

GT 63 S تنها محصول مرسدس نیست که این راه را طی کرده چراکه AMG GT R رودستر نیز ظاهراً یک خروجی اگزوز مرکزی بزرگ دارد اما بازهم وقتی در این بخش دقیق شویم دو خروجی اگزوز سنتی اضافی را نیز در طرفین سپر خواهیم دید که سنخیتی با خروجی اگزوز مرکزی ندارند.

البته مرسدس بنز دارای وضعیت نسبتا مناسبی بود در حالی برخی برند های معتبر جهان بسیار بدتر عمل کرده بودند. برای مثال فولکس واگن برای گلف یکی از پرفروش ترین و اسپرت ترین محصولات خود از دو خروجی کاملا فیک استفاده کرده بود که عملا بسته بوده و در پشت آن هیچ چیزی وجود نداشت. در واقع خروجی‌های اگزوز طراحی شده برای این خودرو چیزی جز پلاستیک مشکی و تریم کرومی دور آن نیستند. اگرچه از فاصله‌ی دورتر این طراحی خوب به نظر می‌رسد اما اگزوز واقعی به‌صورت ساده در سمت چپ سپر جای گرفته است

البته گلف تنها محصول این غول خودروسازی جهان نبود که از این روش برخودار بود چرا که آرتئون ،پاسات و تیگوان هم به همین روش از سر اگزوز های نمایش بهره می بردند.نکته جالب این است حتی آئودی Q5 به سر اگزوز های نمایش مجهز شده بود.

همانطور که اشاره شده استفاده از سر اگزوز های نمایش یا همان تقلبی یک روش جدید نیست ولی احتمال دارد با توجه به جو منفی بوجود آمده در آینده کمتر شاهد این روش طراحی باشیم. قابل ذکر است محصولات آینده بیشتر به سمت الکتریکی شدن پیش می روند و دیگر خودروسازان چه بخواهند و چه نخواهند مجبور به حذف  سر اگزوز به هر شکل و شمایلی هستند.

user-img

نویسنده :

میلاد حسینی

comments 0 1397/12/19
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط