icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین نیسان قشقایی وارداتی به ایران ،قیمت ،مشخصات و هر آنچه باید بدانید

نیسان قشقایی وارداتی به ایران ،قیمت ،مشخصات و هر آنچه باید بدانید

comments 0 1402/8/15

یکی از جدیدترین خودروهای وارد شده به گمرک ایران، نیسان قشقایی ۲۰۲۳ است. این کراس‌اور کوچک، ابعادی مشابه کیا اسپورتیج و هیوندای توسان دارد.

پیش‌تر، شرکت جهان نوین آریا مسئول واردات و عرضه محصولات نیسان در ایران بود. دو کراس‌اور مشهور نیسان از سری جوک و ایکس تریل توسط جهان نوین آریا به کشورمان وارد شد؛ اما طبق اخبار موجود، هم‌اکنون شرکت نامی خودرو پیشرو، نماینده رسمی نیسان در ایران است. این مجموعه تاکنون ۵ هزار دستگاه نیسان را برای واردات، ثبت سفارش کرده و پنج نمایندگی در شهرهای تهران، تبریز، مشهد، شیراز و آمل دارد.

ظاهرا خودروهای نیسان مونتاژ چین برای ورود به ایران آماده می‌شوند؛ چراکه انتقال پول از کشورمان به دیگر نقاط جهان، خصوصا ژاپن، مشکلات فراوان دارد. از سویی دیگر، مدل‌های نیسان ساخت ژاپن، مثل شاسی بلند‌ پاترول و کوپه نیسان Z، شرایط قیمتی مناسب برای بازار ایران را فراهم نمی‌کنند. تولید نیسان در چین، سالانه ۱/۵ میلیون دستگاه، توسط کارخانه‌های مشترک با دانگ‌فنگ است.

قشقایی (Qashqai) یکی از موفق‌ترین تولیدات نیسان در ۲۰ سال اخیر بوده است. نام این کراس‌اور از ایل قشقایی در ایران گرفته شد تا زندگی و حرکت در طبیعت را یادآوری کند. تولید نسل اول بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳، چنان موفق بود که نه‌تنها سودآوری بسیار خوب برای نیسان داشت؛ بلکه کلاس بدنه‌ی کراس‌اورهای کوچک را به سبد محصولات دیگر خودروسازان دنیا آورد. باوجود محبوبیت قشقایی در سراسر جهان، این محصول به تعداد محدود توسط پارس خودرو در ایران عرضه شد و برای مردم ما، ناآشنا باقی ماند.

قشقایی از سال ۲۰۲۱ نسل سوم را تجربه می‌کند. این خودرو از نظر ابعاد، چندان متفاوت از نسل دوم نیست اما طراحی کاملا مدرن و آینده‌نگر دارد. قشقایی امروزی، برخلاف مدل‌های قبلی، فقط با دو نوع پیشرانه بنزینی و هیبرید بنزینی تولید می‌شود.  از نظر ابعاد بدنه نیز در سراسر جهان، مشابه است اما سیستم دو دیفرانسیل برای بعضی کشورها وجود دارد. قشقایی ۲۰۲۳ صرفا توسط کارخانه‌های چین و انگلیس مونتاژ می‌شود.

طراحی بدنه و نمای بیرونی نیسان قشقایی

طراحی بدنه و نمای بیرونی نیسان قشقایی

چراغ‌های باریک و شمشیری شکل، مهم‌ترین المان در طراحی قشقایی هستند. جلوپنجره‌ی ذوزنقه‌ای و ادوات کروم نیز به تبعیت از دیگر خودروهای پرفروش نیسان، مثل ایکس‌تریل، در قشقایی دیده می‌شود.

از نکات جالب در طراحی نمای روبرو، می‌توان به حذف مه‌شکن‌های سنتی طرفین سپر اشاره کرد که نزدیک زمین و مایل به وسط نصب شده‌اند. حسگرهای اولتراسونیک، داخل شیارهای باریک نزدیک گلگیر هستند تا حجم‌دهی سپر، متفاوت از رقبا دیده شود. خطوط روی کاپوت نیز، در راستای جلوپنجره و فارغ از پیچیدگی هستند.

نمای جانبی، کمی شلوغ و دارای خطوط شکسته است تا ابعاد قشقایی را کمی بزرگ‌تر از آنچه هست، نشان دهد. رینگ‌های اسپرت   ۱۹  یا ۲۰ اینچ و شیب سقف تا انتهای بدنه، حس اسپرت خودرو را تقویت می‌کنند. همچنین، قاب سیاه پنجره‌ها و مواد پلاستیکی داخل گلگیر تا رکاب، ارزش لوکس قشقایی را کاهش می‌دهند.

سپر پلاستیکی در عقب، دیگر المانی است که توی ذوق می‌‍زند. حتی ادوات نقره‌ای رنگ هم کمک چندانی به این قسمت نمی‌کند. طراحان نیسان برای قشقایی، حفره‌های شبیه‌ساز خروجی اگزوز استفاده نکرده‌اند و لوله‌ی مذکور به شکلی جالب در سمت چپ نزدیک چرخ وجود دارد. به هر شکل، اگزوز و منبع آن به وضوح دیده می‌شوند که نکته منفی برای خودروی ساخت نیسان است. از سویی دیگر، حجم‌دهی بدنه، خطوط روی درپوش صندوق، محل قرارگیری پلاک و فرم شیشه عقب، جذاب هستند.

در مجموع، می‌توان طراحی نیسان قشقایی را مطلوب و عامه پسند توصیف کرد؛ هرچند که از نمای پشت، چندان متفاوت از کراس‌اورهای چینی نیست. این محصول، با طول۴,۴۲۵  و عرض ۱,۸۳۸  و ارتفاع ۴,۴۲۵  میلی‌متر، همراه فاصله محوری ۲,۶۶۶  میلی‌متر عرضه می‌شود. ابعاد نیسان قشقایی ۲۰۲۳، مشابه کیا اسپورتیج موجود در ایران است.

طراحی کابین و نمای داخلی نیسان قشقایی

طراحی کابین و نمای داخلی نیسان قشقایی

مواد نرم و باکیفیت در سطح بالای داشبورد، کابین قشقایی را بسیار جذاب جلوه می‌دهد. نمایشگر ایستاده و پنل پشت فرمان دیجیتال، مخصوص مدل‌های سفارشی هستند. نمایشگر سیستم سرگرمی و مسیریابی، ۹ اینچ است. پشت پنل، مانیتور TFT با اندازه ۱۲/۳ اینچ وجود دارد و روی شیشه (Hud)  جدید ۱۰/۸ اینچ.

کلیدهای گردان با صفحه نمایش کوچک زیر خروجی‌های تهویه مطبوع، طراحی مینیمال و چشم‌نواز دارند. فرمان مدور و چیدمان ساده کلیدها روی آن، کلاسیک به نظر می‌رسند. طراحی صندلی‌ها و مواد نرم داخل تودری‌ها نیز، کیفیت بسیار خوب ارایه می‌کنند. در مجموع، کابین نیسان قشقایی به عنوان خودرویی از کلاس کراس‌اور کوچک، برتری واضح نسبت به مدل‌های چینی و کره‌ای دارد که البته قیمت بالای آن‌را توجیح می‌کند.

در نسخه‌های آپشنال، صندلی‌های تمام چرم با خط دوخت لوکس وجود دارد. خصوصا برای ردیف جلو، راحتی بالا برای رانندگی طولانی مدت فراهم است. نیسان قشقایی، ۵۰۴ لیتر فضای صندوق دارد که پس از جمع‌شدن صندلی‌های عقب به ۱۴۴۰ لیتر می‌رسد.

پیشرانه و تجهیزات فنی نیسان قشقایی

پیشرانه و تجهیزات فنی نیسان قشقایی

در مدل پایه مجهز به پیشرانه هیبرید، موتور ۱/۳ لیتری توربوشارژ، ۱۴۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. ارزان‌ترین قشقایی با ۲۴۰ نیوتن‌متر گشتاور و گیربکس CVT، در زمان ۱۰ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد. میانگین مصرف سوخت این کراس‌اور، ۶ لیتر در صد کیلومتر است.

نیسان قشقایی e-Power نیز فناوری هیبرید دارد اما همراه موتور سه سیلندر ۱/۵ لیتر توربوشارژ و اینترکولر، ۱۹۰ اسب بخار قدرت ارایه می‌کند. نهایت گشتاور این مدل، ۳۰۰ نیوتن‌متر است و در زمان ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد. قشقایی e-Power، میانگین مصرف سوخت ۵/۵ لیتر در صد کیلوتر و نهایت سرعت ۱۷۰ کیلومتر برساعت دارد.

 

قیمت نیسان قشقایی در بازار جهانی و ایران

قیمت نیسان قشقایی در بازار جهانی و ایران

مدل پایه و دنده اتوماتیک نیسان قشقایی ساخت چین، ۲۵ هزار دلار قیمت دارد. باتوجه به هزینه خرید خودروهای چینی مثل فونیکس تیگو ۸ پرومکس در ایران، احتمالا نیسان قشقایی نیز برای خریدار ایرانی، ۲/۲ تا ۲/۵ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شود.

برای واردات، هیوندای توسان ۲۰۲۳ نیز ثبت سفارش شده است. این محصول، به عنوان رقیب کره‌ای نیسان قشقایی، ۱/۷ میلیارد تومان پیش‌پرداخت دارد و برای خریدار، نهایتا نزدیک به ۲/۵ میلیارد تومان هزینه خرید خواهد داشت.

برچسب ها:

نیسان
user-img

نویسنده :

گروه خودرویی

comments 0 1402/8/15
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط