icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین کاهش تعرفه واردات خودرو در چین و مقایسه آن با ایران

کاهش تعرفه واردات خودرو در چین و مقایسه آن با ایران

comments 0 1397/3/3

به تازگی وزارت دارائی و اقتصاد چین تعرفه واردات خودرو را از 25 درصد به 15 درصد کاهش داد تا  بزرگترین بازار دنیا روی خوشی به خودروسازان خارجی نشان دهد.بعبارتی چینی ها اعتقاد دارند که با باز شدن درهای کشور به روی سرمایه گذاران و واردات کنندگان خارجی  ،فرصتی مناسب برای رشد و شکوفایی صنعت خودرو فراهم خواهد شد چرا که تولید کنندگان داخلی به منظور حفظ سهمیه خود از بازار ملزم به بالا بردن کیفیت در تولیدات خود در عین پایین آوردن هزینه های تولید خواهند شد.

چین پیش از این با اعمال تعرفه 25 درصدی بر وارات خودرو باعث شده بود که برخی از سرمایه گذاران خارجی علاقه به تولید و ورود به این کشور vh نداشته باشند. ایلان ماسک مدیر عامل برند آمریکایی تسلا اعتقاد دارد که تعرفه بالای گمرکی درچین باعث بوجود آمدن بازار انحصاری برای تولید کنندگان داخلی شده است.

تعرفه بالای گمرکی در سالهای گذشته فرصتی را در اختیار تولید کنندگان خودرو این کشور قرار داد تا بتواند با ایجاد فاصله قیمتی به دلیل تعرفه بالا، محصولات خود را براحتی  در بازار بفروش برسانند و علاوه بر افزایش تجربه ،مقدمات پیشرفت برای آنها فراهم گردد. تولید کنندگانی چینی هم این فرصت را غنیمت شمرده و در طول این سالها و از بازار انحصاری بوجود آمده کمال استفاده را نموده و سریعا در مسیر پیشرفت و توسعه قرار گرفتند و پس در اختیار گرفتن  بازارهای داخلی در اندیشه فتح بازار های جهانی می باشند. مسئولین ارشد و مدیران چینی هم حالا که می بینند تولید کنندگان خودرو این کشور به بلوغ رسیده اند با کاهش تعرفه، انحصار داخلی خودرو را برداشته تا با ایجاد  رقابتی سالم  کاتالیزور دیگر برای تسریع در پیشرفت محصولات این کشور ایجاد نمایند. این قانون که از اول جولای سال جاری در چین اجرایی خواهد شد پیام مهمی را به تولید کنندگان چینی می رساند که دیگر انحصاری وجود ندارد و تولید کنندگان برای فروش و حفظ سهم خود در بازار باید کیفیت محصولات خود بیشتر از پیش بالا ببرند .از همین امروز مشخص است که در سالهای نه چندان دور خودروهای چینی پیشرفت قابل ملاحضه ای خواهند داشت و بازارهای جهانی را یکی پس از دیگری در خواهند نوردید.

اما در مقابل چین بعنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان خودرو در دنیا ،کشور ما قرار دارد که در تولید خودرو سابقه طولانی تری از چینی ها چشم بادامی دارد.مدیران دولتی کشور ما هم در ابتدا با افزایش شدید تعرفه واردات خودرو در سالهای پس از جنگ قصد داشتند که فرصتی را در اختیار تولید کنندگان بزرگ خودرو کشورمان قرار دهند تا بتوانند مانند چینی ها از انحصار بوجود امده کمال استفاده را نمایند و با سود های سرشار بدست آمده از فروش خودرو در کشور  بتوانند مقدمات پیش رفت خود را میها کنند. اما در ایران بدلیل تصمیم گیری ها غلط مدیران خودروسازی ها و همچنین مدیران دولتی سرنوشتی غم انگیز رغم خورد.چرا که خودروسازی داخلی، خود را همیشه در پناه تعرفه بالای گمرکی می دیدند و نیازی به پیشرفت و افزایش کیفیت محصولات نداشتند. از طرف دیگر هم دولت را همیشه حامی خود داشتند چرا که در هر زمان که برخی کارشناسان صحبت از کاهش تعرفه ورادات خودرو را به میان می آوردند ،دولتی ها با تصویب قوانین جدید ،موانع دیگری را بر سر واردات خودرو ایجاد می کردند تا همچنان بدلیل عدم رقبای با کیفیت و ارزان قیمت خارجی حاشیه امن برای خودروسازان ایرانی فراهم شود.همین مسئله باعث گردید که صنعت خودروی کشور بدلیل عدم رقابت هیچگاه نتواند به بلوغ برسد و هنوز هم برای بقای خود نیاز به انحصار و عدم ورود محصولات خارجی دارد و هر گاه حمایت دولت را از دست بدهد در مدت زمان کمی از صحنه روزگار محو خواهند شد.

در سال گذشته که دولت به منظور حفظ جایگاه خودروسازان داخلی قوانین سختگیرانه تری را به منظور عدم ورود خودرو خارجی وضع کرد ،تعرفه بالای واردات خودروی کشور چین را برای اثبات حقانیت خود مثال زد بطوری که برخی از مسئولین دولت فعلی دلیل پیشرفت چینی ها در زمینه خودروسازی را همین تعرفه بالا می دانند.اما می بینیم که چینی ها برای تمامی زمان های خود دارای برنامه از پیش تعیین شده هستند و حالا که شرایط ایجاد می نمایند بدون هیچ مشکلی تعرفه واردات خودرو را کاهش می دهند.اما در ایران شاهد تصمیمات عجیب و غریبی هستیم که نتیجه آن پسرفت و ایجاد فاصله خودروسازی کشور ما با دیگر کشور های دنیا می باشد. از همین امروز هم مشخص است که افزایش تعرفه واردات خودرو و دیگر قوانین سخت گیرانه هیچگاه باعث رشد و تعالی صنعت خودرو ایران نخواهد شد و این مردم هستند که مجبور به پرداخت هزینه ندانم کاری خودرو سازان داخلی هستند.

user-img

نویسنده :

هومن زمانی

comments 0 1397/3/3
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط