icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین ضعف بزرگ سیستم ورود بدون کلید خودرو در برابر سارقان

ضعف بزرگ سیستم ورود بدون کلید خودرو در برابر سارقان

comments 1 1398/5/22

جدیدترین نتایج نشان می دهد که سیستم کی لیس یا همان ورود بدون کلید به خودرو در مقابل سرقت بسیار آسیب پذیر است.در کشوری نظیر بریتانیا آمار نشان از افزایش 50 درصدی سرقت در 5 سال گذشته دارد . بعنوان مثال در سال 2018 تعداد 106 هزار دستگاه در این کشورها به سرقت رفته که بیشترین آمار در 8 سال گذشته بوده است.آمار یاد شده حکایت از سرقت هر خودرو در 6 دقیقه را دارد که عدد ناگواری است.

کارشناسان دلیل این اتفاق را افزیش روند استفاده از سیستم ورود کلید به خودرو می دانند چرا که این سیستم با ردوبدل شدن یک یا چند کد میان کلید و آنتن نصب‌شده در بدنه‌ی خودرو، کار می‌کند. با این حال، امکان کپی‌برداری از کد وجود دارد. لذا در صورتی که برای باز شدن درب نیازی به کلید نباشد امکان سرقت در کسر ی از ثانیه امکان پذیر می باشد. . از جمله راه‌های مقابله با سرقت خودروهای مجهز به سیستم ورود بدون کلید می‌توان به غیرفعال کردن سیگنال کلید در صورت امکان، استفاده از پوشش مخصوص برای غیرفعال کردن سیگنال، دور نگه داشتن کلید از فاصله‌ی حداقل ۵ متری خودرو و نگه داشتن کلید در مکانی امن در داخل خانه و استفاده از قفل فرمان اشاره کرد.

What car هم در گزارشی به این موضوع پرداخته و تایید نموده که بسیاری از خودروهای پرفروش و مدرن در مقابل سرقت دارای بسیار نا ایمن هستند. برخی از این خودروها به‌راحتی و در مدت کوتاهی به‌سرقت می‌روند. در فهرست منتشر‌شده، سه خودرو عملکرد ضعیفی در سیستم ورود بدون کلید داشته‌اند که ضعیف‌ترین آن‌ها، DS 3 کراس‌بک در کلاس خودروهای لوکس بوده است.

این مجله عنوان نموده که با سیستم ربودن کد ،در 10 ثانیه می توان به کد های خودروی ds3 دست یافت .  آئودی TT RS رودستر هم در همین زمان به‌سرقت می‌رود؛ اما به‌شرطی که سیستم ورود بدون کلید فعال باشد و فناوری ضدسرقت، کلید خودرو را غیرفعال نکرده باشد. با درنظرگرفتن سیستم‌های ذکرشده، امکان ورود یا روشن کردن خودرو وجود نخواهد داشت.

البته وضعیت خودروی گرانقیمتی مانند لندروور دیسکاوری بهتر است اما این خودرو هم در 30 ثانیه کد های امینتی خود را لو می دهد.  دیسکاوری اسپرت از جدیدترین فناوری باند فوق سریع رادیویی شرکت جگوار-لندرور بهره نمی‌برد. این سیستم، با ایجاد موج‌های بلند فرکانسی، از انعکاس سیگنال رادار کلید خودرو جلوگیری می‌کند. سیستم یادشده در تمامی خودروهای فعلی جگوار-لندرور نصب شده‌ است. خودروهایی که بهترین عملکرد را در آزمایش سرقت داشتند، بی‌ام‌وX3 و فورد فیستا بوده‌اند. متخصصان ایمنی نشریه What car برای هرکدام از خودروهای یادشده ۴۰ ثانیه زمان صرف ورود به کابین کردند.

البته سارقان پس از باز کردن درب خودرو حدود 20 ثانیه هم زمان نیاز خواهند داشت تا موتور را روشن نمایند. برخی خودروسازان همچون بی‌ام‌و، فورد و مرسدس بنز از فناوری شناسایی حرکت در کلید خودروهایشان استفاده کرده‌اند که سیگنال رادارد کلید را در زمان‌های غیرضروری از کار می‌اندازد. این سیستم، کار را برای اسکن کردن سیگنال توسط سارقان سخت‌تر می‌کند. از ۷ خودروی تست‌‌شده، هیچ‌کدام در حالتی که سیگنال رادار کلید آن‌ها غیرفعال بوده است، سرقت نشده‌اند.

پیش‌تر در سال جاری، سازمان دتکم (Thatcham) سیستم امتیازدهی ایمنی جدیدی را معرفی کرد که با توجه به آسیب‌پذیری خودرو در مقابل سرقت، امتیاز «غیرقابل قبول» تا «فوق‌العاده» را شامل می‌شد. این سیستم ارزش‌یابی در مقابل افزایش سرقت خودروهای پارک‌شده، به‌لطف سیستم‌های ورود بدون کلید، معرفی شد. در ماه مه، سازمان ایمنی ترکر (Tracker) فهرستی از ۱۰ خودرو با بیشترین آمار سرقت در انگلستان را منتشر کرد که در این میان، بی‌ام‌و X5 و رنجرور اسپرت جزء اولین خودروها بودند.

 

این سازمان به مالکان خودروها هشدار داد که کلید خودروهایشان را در محلی دور از ورودی اصلی خانه نگه‌داری کنند. نتایج کامل آزمایش‌های نشریه‌ی What Car در زیر آمده است.

برچسب ها:

کی لیس
user-img

نویسنده :

سالار

comments 1 1398/5/22
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img

مرد نگهبان 1398/5/22
11:17:48

اگر دزد از قفل نتونه وارد بشه کلاف را خم میکنه و از کلاف نتونه شیشه را میشکنه. اگر میخواید خود ماشین یا وسایل داخلشو ندزدن باید یک بسته ضد سرقت گاردمن بگیرید که تمام روشهای نفوذ به داخل خودرو را غیر ممکن میکنه.

مطالب مرتبط