icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین فناوری هایی که از صنایع نظامی وارد خودرو شدند

فناوری هایی که از صنایع نظامی وارد خودرو شدند

comments 0 1397/3/19

بسیاری از فناوری هایی که امروز در صنعت خودروسازی به امری مرسوم و رایج تبدیل شده است پیش از آن به عنوان یکی از محرمانه ترین فناوریها در صنایع نظامی مورد استفاده قرار می گرفت. اما به مرور زمان وبنا به احتیاجات مختلف مهندسان تصمیم گرفتند که برخی از این فناوری های در صنعت خودرو مورد استفاده قرار دهند که همین امر موجب گردید خودروهای امروزی با استفاده از انها به محصولات امن و کاربردی تر تبدیل شوند. در این مقاله قصد داریم که سه فناوری تاثیر گذار که صنایع جنگی به صنعت خودروسازی منتقل شده را معرفی نماییم.

رادار

رادار و یا همان تشخیص سنجش مسافت و تشخیص اشیا از کلمه Radio detection and ranging نشئات  گرفته شده است که در نبرد های مخلتف  مورد استفاده قرار گرفت. برای مثال در جنگ جهانی دوم بریتانبا بواسطه استفاده از این تکنولوژی باعث شده کشور خود را از گزند نیروهای نازی در امان نگاه دارد در غیر اینصورت نیروی هوایی نیروی هوایی «لوفت‌وافه» آلمان می توانست با تخریب زیر ساخت های این جزیره مقدمات حمله زمینی را آغاز نماید.

رادار ها که به منظور اهداف نظامی بوجود آمدند به مرور زمان باعث تغییر زندگی روزمره مردم عادی نیز گردید.دوران پس از جنگ این فناوری به کمک مسافرات هوایی آمده و با کنترل پراوز های مسافری باعث گردد تغییر بنیادینی در مسافرت های هوایی بوجود آورد. همچنین رادار ها که در دروان جنگ به منظور پیش بینی شرایط جوی مورد استفاده قرار گرفته بود در دروان پس از جنگ هم نیز همین رویه را ادامه داد تا امروزه شاهد باشیم که از روزها قبل می توانیم تغییرات آب و هوایی را پیش بینی کنیم.

نیروی پلیس شهری هم در سال 1940 با توسعه رادرها نوع جدیدی از این نوع فناواروی با نام رادارهای داپلر را به خدمت بیگرند و با آن میزان سرعت خودروها را اندازه گیری نمایند. پیامد این مهم باعث گردید فرهنگ های رانندگی و نیز درآمد شهری بطور قابل قابل توجهی بهبود یابد. همین موارد باعث شد تا صنعت تشخیص‌دهنده‌های راداری در دهه ۱۹۶۰ میلادی رشد زیادی پیدا کند و نام‌هایی چون بِر فایندر، سوپر اسنوپر، اسموکی پاترول و فاز بوستر جای خود را در بازار باز کنند.

استفاده از فناوری رادار به سرعت در صنعت خودرو مورد استفاده قرار گرفت که شاید آن از همه تاثیر گذار تر باشد. همانطور که اشاره شده رادار ها با انتشار امواج رادیویی الکترومغناطیسی با فرکانس بالا به میحط اطرف و دریافت بازتاب آن توسط یک گیرنده رادیویی سرعت و فاصله اجسام متحرک را تشخیص می دهد . خودرو هم که نیز یک وسیله متحرک بوده به این سیستم مجهز گردید تا بتواند میزان فاصله و سرعت خودروهای کناری را مورد بررسی دهد و از نتایج آن در بسیاری امکانات امروز نظیر کروز کنترل هوشمند، هشدار برخورد، مانیتورینگ نقطه کور و برخی عملکردهای جزئی به صورت اتوماتیک استفاده می کند.همچنین حسگر های اولتراسونیک نصب شده بر روی سپر عقب که ما آن را با نام سنسور دنده عقب می شناسیم از روشی مشابه رادارها استفاده می نماید با این تفاوت که این حسگر بجای ارسال امواج رادیویی از امواج صوتی استفاده می کنند.

هد آپ دیس پلی

هد آپ دیس پلی

اما رادار تنها فناوری نبود که از دنیا جنگ و نبرد به صنعت خودرو راه یافت. هد آپ دیس پلی یا همان نمایشگر سر بالا که امروز حتی در محصولات ارزان قیمت نیز مشاهده می شود برای اولین بار در جت های جنگی بکار گرفته شد. در حقیقت خلبان یک جت جنگنده نیاز دارد که بطور مدام حواس خود را به محیط اطراف و فاصله اجسام دیگر را بدهد از این رو نمی تواند نگاه خودرو را از شیشه جلو  بردارد . از همین رو مهندسان آن زمان فناوری نمایشگر سربالا را در هواپیما ها مورد استفاده قرار دادند تا اطلاعات مورد نیاز خلبان بر روی شیشه جلو خودرو بدون شکست نور نمایش داده شود تا دیگر خلبان مجبور نباشد نگاه خودرو را به نشانگر و عقربه ها بیاندازد.این سیستم امروز در صنعت خودرو کابرد زیادی دارد و اطلاعات مورد نیاز راننده بر روی یک صفحه نمایش سر بالا و یا روی شیشه بدون شکست نور به نمایش در خواهد امد تا چشمان راننده کمتر خسته گردد.جنرال موتور در سال 1988 اولین بار این فناوری را در برخی محصولات خود بکار گرفت.

رهیاب ماهواره ای

رهیاب ماهواره ای

فناوری جی پی اس یا همان رهیاب ماواره بر اساس 24 ماهوراه ایالات متحده امریکا امواج رادیویی به سمت یک گیرنده زمینی ارسال می نماید و گیرنده زمینی با استفاده از سیستم Trilateration موقعیت نسبی خود را محاسبه می کند.

در سال 1983 پس از خروج هواپیمایی کره ای از مسیر خود و سرنگون کردن آن توسط شوروی سابق ،رونالد ریگان دستور استفاده همگانی از این تکنولوژی را صادر کرد . البته 17 سال طول کشید تا کیلینتون رئیس جمهور دموکرات آمریکا با دستور بالا بردن دقت سیگنال ها این سیستم به مانند امکانات نظامی مقدمات حضور این سیستم را در حمل نقل عمومی و خودرو ها فراهم کرد.

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1397/3/19
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط