icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین مقایسه جیلی GC6 اکسلنت با دنا پلاس :چینی یا ایرانی مسئله این است

مقایسه جیلی GC6 اکسلنت با دنا پلاس :چینی یا ایرانی مسئله این است

comments 0 1397/3/9

مدت طولانی است که محصولات چینی برای بازار تولیدات داخل دردسر ساز شده اند. البته این اتفاق با توجه به پیشرفت قابل توجه خودروسازان آسیای شرقی و کیفیت پایین عمده محصولات داخلی چندان عجیب و دور از ذهنن نیست و در آینده ی نه چندان دور می توان انتظار داشت که خودروهای داخلی مغلوب کیفیت و قیمت رقابتی محصولات چینی شوند. البته در حال حاضر خودروسازهای وطنی به نوعی مونتاژکار هستند و خبری از تولید 100 درصد داخلی محصولات ایرانی نیست و جالبتر آن که اکثر قطعات از کشور چین وارد و توسط کارخانه های ایرانی مونتاژ می گردد. اما در حال حاضر رقابت نزدیک و تنگاتنگی بین خودروهای داخلی و چینی در جریان است و ما در این مطلب سعی می نماییم دو خودروی جیلی  GC6 اکسلنت و دنا پلاس، این دو سدان اقتصادی با حدود قیمت 60 میلیون تومان را از همه ی جهات با هم مقایسه کنیم. جیلی GC6 اکسلنت در واقع فیس لیفت جیلی GC6 می باشد که اواسط  اسفند ماه 96 در حضور خبرنگاران رونمایی شد. نسل قبلی این خودرو به دلیل نداشتن هیچگونه امکانات خاص و طراحی دلنشین به فروش خوبی دست پیدا نکرد و حالا باید دید شرکت خودروسازان بم با فیس لیفت این خودرو که مجهز تر و زیباتر شده است چگونه در بازار ظاهر می شود. دنا پلاس هم محصول قطب بزرگ خودروسازی کشور از سال 96 وارد خیابان ها  شده است و دستخوش تغییرات جزئی در ظاهر شده وامکاناتی هم به آن اضافه شده است و به جای اینکه باعث رفاه سرنشینان شود بعضا مشکلاتی را هم اضافه کرده است.

مقایسه ابعاد جیلی GC6 اکسلنت با دنا پلاس

همانطور که از مقایسه جدول اعداد مشخص است دنا پلاس در بحث ابعاد از هر نظر بر جیلی برتری دارد که در نتیجه ی این موضوع فضای دلبازتری از هر نظر برای دنا بوجود آورده است و حجم صندوق عقب این دو خودرو نیز از همین منوال پیروی می کند. در کل دنا پلاس برای مسافت های طولانی و در حالتی که حداکثر فضای داخلی اشغال شده باشد مناسب  تر به نظر می آید و می تواند راحتی بیشتری را نیز بوجود آورد و در مقابل GC6 برای سفر های درون شهری و پرترافیک با توجه به ابعاد کوچتر مطلوب تر از رقیب خود ظاهر خواهد شد. همچنین با مقایسه ی فاصله ی بین دو محور و وزن این دو خودرو این مطلب مشخص می شود که پایداری در سرعت های بالا برای دنا بهتر از رقیب چینی خود می باشد.

نوع خودرو

طول
میلیمتر

عرض
میلیمتر

ارتفاع
میلیمتر

وزن
کیلوگرم

فضای صندوق عقب لیتر

فاصله دو محور
میلیمتر

جیلی GC6 اکسلنت

4342

1692

1435

1132

468

2503

دنا پلاس

4559

1720

1460

1258

500

2671

طراحی ظاهری

طراحی ظاهری
طراحی ظاهری

هر دوی این خودروها جزو سدان های اقتصادی شهری می باشند. بنا بر این نباید انتظار طراحی های جذاب یا بی عیب و نقص را از این دو خودرو داشت. دنا پلاس به عنوان یکی از زیباترین خودروهای تولید داخل ایرانی محسوب می گردد و مشخصا در نمای جلو جذاب جلوه می کند. از مشخصه های این نما می توان به جلو پنجره و ورودی هوای یک تکه اشاره کرد که سعی بر با ابهت نشان دادن این قسمت کرده است و گرافیک چراغ ها هم به زیبایی طراحی شده است. در سایر بخش های جلو سادگی به چشم می خورد و از هیچگونه خطوط یا قطعات ظریف استفاده نکرده است و در کاپوت و چراغ های مه شکن سعی شده است کمی به جزئیات توجه شود. جیلی GC6 اکسلنت نیز تقریبا با همین منوال در نمای جلو طراحی خود را انجام داده است. جلو پنجره ی نسبتا بزرگ با طرح خاص که توسط یک نوار پلاستیکی با خطوط کرومی بالا و پایین این نوار به  دو قسمت تقسیم شده است و در دو انتهای این نوار پلاستیکی چراغ های گوشه دار و کشیده به چشم می خورند. در زیر سپر هم ورودی هوا را شاهد هستیم که همان طرح خاص جلو پنجره در آن استفاده شده است و چراغ های روز بومرنگ شکل از جذابیت های جلوی GC6 به حساب می آیند. در  کل نمای روبه روی هر دو خودرو از نظر جذابیت با هم براری می کند و هر کدام از موارد بخصوصی در طراحی استفاده کرده اند. در جانب دنا پلاس رینگ های این خودرو را شاهد  هستیم که همانند GC6 کمی کوچک به نظر می آید و جلوه ی خاصی را به نمایش نمی گذارد. در جانب سدان ایرانخودرو دستگیره ها و زه پنجره ی کرومی ظرافت خاصی را نشان می دهد و در جیلی هم نوار کرومی روی دستگیره ها به همین صورت می باشد. نکته ای که در جانب هر دوی این خودروها به نظر می آید همگون نبودن طراحی جانب از ستون عقب تا انتهای صندوق عقب است که تا حدی ناهماهنگ به نظر می آید. اما بپردازیم به طراحی عقب این دو سدان. این نما قسمتی است که هر دو خودرو ضعیف عمل کرده اند و سادگی در قسمت پشت حاکم است. چراغ های این دو سدان از گرافیک با جذابیت یکسان برخوردار هستند و در دنا کشیده تر از GC6 می باشند و هر دوی آن ها از یک نوار کرومی در پشت صندوق استفاده کرده اند.

طراحی داخلی

طراحی داخلی
طراحی داخلی

در طراحی داخلی این دو خودروی اقتصادی از رنگ بندی های متفاوت استفاده شده است که در دنا پلاس بیشتر شاهد این موضوع هستیم. در سدان وطنی در قسمت بالای داشبورد از پلاستیک مشکی و در نیمه ی پایین از رنگ کرم و در پنل وسط از طرح چوب استفاده شده است. در جیلی قسمت پایین از پلاستیک با رنگ نارنجی و در بالا با رنگ مشکی مشاهده می شود. مواد به کار رفته در ادوات و قطعات داخلی هر کم کیفیت می باشد و از پلاستیک های خشک استفاده شده است. طراحی داخلی دنا پلاس به نسبت GC6 شلوغ به نظر می آید و این خودروی چینی با وقار بیشتر به دور از زرق و برق های بی مورد به چشم می خورد و همچنین پنل ها و دکمه های وسط در جیلی کاربردی تر و راحت تر هستند.

مقایسه مشخصات فنی جیلی GC6 اکسلنت با دنا پلاس

مقایسه مشخصات فنی جیلی GC6 اکسلنت با دنا پلاس
مقایسه مشخصات فنی جیلی GC6 اکسلنت با دنا پلاس

در مقایسه ی این مشخصه دنا از برخی لحاظ ها و جیلی از برخی مناظر بر یکدیگر برتری دارند. دنا پلاس از پیشرانه وطنی EF7 استفاده می کند که پس از انجام اصلاحات لازم به یک موتور با قدرت و بازده مناسب تبدیل شده است، اما متاسفانه فقط با گیر بکس دنده ای عرضه می گردد و هیچگاه در کنار خود سیستم انتقال قدرت اتوماتیک را تجربه نکرده است. در مقابل GC6 از پیشرانه ضعیف تر اما با گیربکس اتوماتیک استفاده می کند که در مقابل دنا  قدرت کمتری دارد ولی راحتر و کم مصرف تر می باشد. EF7 دقیقا 1646 سی سی حجم دارد و 115 اسب بخار قدرت تولید می کند که از طریق گیربکس 5 سرعته دستی 157 نیوتون متر گشتاور به چرخ های جلو منتقل می نماید. پیشرانه ی GC6 هم 1498 سی سی حجم دارد و 105 اسب بخار تولید می کند که 10 واحد کمتر از دنا پلاس است. گیربکس جیلی ساخت شرکت مشهور و معروف جاتکو ژاپن است که از مزیت های این خودرو به حساب می آید و 145 نیوتون متر گشتاور به چرخ های جلو منتقل می کند. جالب است بدانید شتاب این دو خودرو با هم برابری می کند. درست است که موتور دنا قدرت بیشتری تولید می کند اما به لطف وزن کمتر GC6 و بازده بالای گیربکس این خودرو عدد شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت هر دو خودرو حدود 13.5 ثانیه می باشد. اما در بحث مصرف سوخت این سدان جیلی است که بر رقیب ایرانی خود برتری دارد. این خودرو در هر 100 کیلومتر به صورت ترکیبی 6.8 لیتر سوخت مصرف می کند در حالی که دنا به صورت ترکیبی در هر 100 کیلومتر مسافت 8 لیتر بنزین می سوزاند. البته با استناد به تعداد زیادی از مصرف کنندگان دنا مشخص است که مصرف این خودرو بالا تر از این ارقام می باشد و حدود 10 لیتر در هر 100 کیلومتر سوخت مصرف می کند. در نهایت با وجود شتاب برابر مقایسه ی مصرف سوخت اتفاق خوبی برای GC6 به حساب می آید.

ایمنی

ایمنی

وضعیت ایمنی دنا پلاس معلوم الحال می باشد و همانند دیگر خودروهای داخلی در هیچ تستی برای بحث ایمنی شرکت نکرده است. در نتیجه هیچ نظری درباره ی این سدان در تصادفات نمی توان داد و مشخص است که عملکرد خوبی ندارد. اما جیلی هم همین وضعیت را دارد و در اخبار و گزارشات هیچ اطلاعاتی از عملکرد این خودرو در دست نیست. با این حال هر دو از برخی سامانه های ایمنی بهره می برند. دنا پلاس دارای 4 کیسه ی هوا می باشد و هر 4 ترمز دیسکی هستند و از ترمز ضد قفل و تقسیم نیرو استفاده می کنند. جیلی GC6 هم دقیقا همین امکانات ایمنی را دارد با این تفاوت که نسبت به رقیب خود 2 کیسه ی هوا کمتر دارد.

امکانات رفاهی

امکانات رفاهی

با توجه به قیمت و کلاس این دو خودرو نمی توان انتظار امکانات بسیار زیاد را از این دو داشت. از امکانات دنا پلاس می توان به سیستم تهویه اتوماتیک با کانال مجزا برای صندلی های عقب، مانیتور لمسی مالتی مدیا به همراه بلوتوث و رهیاب GPS، آينه هاي جانبي برقي راهنمادار و تاشونده اتوماتيك، سنسور و دوربین دنده عقب، صندلی های برقی، آنتن کوسه ای، کروزکنترل و سانروف اشاره نمود. امکانات سدان چینی از رقیب خود کمتر است و به سانروف، صفحه نمایشگر لمسی 8 اینچی و سنسور و دوربین دنده عقب محدود می شود.

کلام پایانی

کلام پایانی

شرکت ایرانخودرو مسئولیت ارائه ی خدمات پس از فروش دنا  پلاس را بر عهده دارد و همانطور که می دانید شبکه ی گسترده ی خدمات پس از فروش برای این شرکت در سطح کشور یافت می شود و با گارانتی 3 سال یا 50000 کیلومتر از طرف این خودروساز تضمین می گردد. اما در مقابل شرکت خودرو سازان بم به نسبت ایرانخودرو چندان گستردگی در بحث خدمات پس از فروش ندارد و محدود تر از این شرکت می باشد. گارانتی 3 ساله یا 100000 کیلومتر نیز برای این خودرو از طرف شرکت خودرو سازان بم ارائه می گردد.

کلام پایانی

دنا پلاس یک خودروی وطنی می باشد و از این بابت می توان از لحاظ نگهداری این خودرو آسوده خاطر بود، اما متاسفانه منتاژ چندان با کیفیتی برای این خودرو اتفاق نمی افتد و برخی مشکلات ممکن است از این مسئله پیش بیایید. با این حال باید منتظر ماند و دید که جیلی با چه کیفیتی خودروی جدید خود را منتاژ می نماید. همچنین جیلی با توجه به حجم موتور کمتر و گیر بکس اتوماتیک عملکردی برابر دنا و راندمان بیشتری نسبت به این خودرو دارد. گیر بکس اتوماتیک سدان چینی دیگر مشخصه ای است که تمایز فاحشی بین این دو خودرو ایجاد می کند و این امکانی است که هرگز در دنا مشاهده نمی شود و می تواند باعث راحتی دو چندان شود. لذا انتخاب جیلی با توجه به در نظر گرفتن همه ی موارد می تواند رضایت بخش و منطقی تر باشد.

user-img

نویسنده :

سالار

comments 0 1397/3/9
دنا

دنا

خودرو پلاس توربو تیپ 1

  • طراحی و زیبایی7
  • مصرف سوخت5
  • راحتی سرنشین6
  • امکانات و قابلیت ها7
  • ارزش خرید6

امتیاز کل

6

دنا

جیلی

خودرو GC6 اکسلنت

  • طراحی و زیبایی3
  • مصرف سوخت5
  • راحتی سرنشین3
  • امکانات و قابلیت ها4
  • ارزش خرید5

امتیاز کل

4

تجربیات کاربران
arrow-jou تجربیات کاربران در خصوص خودروی دنا , پلاس توربو تیپ 1 , مدل 1396 و جیلی , GC6 اکسلنت , مدل 1397

امتیاز کاربران به :خودرو دنا , پلاس توربو تیپ 1 , مدل 1396

  • طراحی و زیبایی
    7
  • مصرف سوخت
    5
  • راحتی سرنشین
    6
  • امکانات و قابلیت ها
    7
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    6

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید

امتیاز کاربران به :خودرو و جیلی , GC6 اکسلنت , مدل 1397

  • طراحی و زیبایی
    8
  • مصرف سوخت
    8
  • راحتی سرنشین
    8
  • امکانات و قابلیت ها
    8
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    9

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مشخصات فنی
مشخصات فنی خودروی دنا , پلاس توربو تیپ 1 , مدل 1396 و جیلی , GC6 اکسلنت , مدل 1397

مشخصات کارخانه تولید کننده :

کارخانه سازنده ایران خودرو جیلی
کشور تولید کننده ایران چین
نام و مدل خودرو دنا پلاس GC6 اکسلنت
نمایندگی فروش در ایران ایران خودرو خودرو سازان بم

وزن و مشخصات بدنه :

کلاس بدنه سدان
کلاس اتومبیل C Segmnet
ابعاد(طول*عرض*ارتفاع)میلیمتر
فاصله دو محور
وزن 1258 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان 5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب

مشخصات فنی موتور :

حجم موتور 1646 cc
نوع موتور بنزین سوز
تعداد سیلندرها 4
تعداد سوپاپ ها 16
آرایش قرار گیری سیلندرها خطی مستقیم
محل قرار گیری موتور موتور جلو
سیستم سوخت رسانی انژکتوری پاشش چند نقطه ای
ظرفیت باک 60لیتر
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 113 اسب بخار (6000 دور در دقیقه)
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 155 نیوتون متر( 4500 دور در دقیقه)

مشخصات جعبه دنده ( Transmission ) :

نوع جعبه دنده جعبه دنده دستی
تعداد دنده (جلو) 5
محور محرک دیفرانسیل جلو

مشخصات فنی سیستم تعلیق و فرمان :

نوع سیستم تعلیق مستقل برای هر چرخ
تعلیق جلو مک فرسون
تعلیق عقب مستقل
کمک فنرهای جلو
کمک فنرهای عقب
نوع سیستم فرمان قدرت کمکی هیدرولیکی

مشخصات فنی سیستم ترمز ها :

نوع سیستم ترمز ترمز ضد قفل ABS و EBD،
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو دیسکی خنک شونده
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقب دیسکی

عملکرد فنی خودرو :

حداکثر سرعت 189 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه) 13.5 ثانیه
مصرف سوخت شهری
مصرف سوخت جاده ایی 6.5
سیکل ترکیبی مصرف سوخت 7.7
استاندارد آلایندگی یورو 4
استاندارد ایمنی
ستاره ایمنی از مرکز استاندارد و ایمنی اروپا EURONCAP

امکانات ایمنی،رفاهی و آپشن ها :

کیسه های هوا ( نوع و تعداد ) 4 عدد (راننده و سرنشین و جانبی )
سیستم های پایداری و کمک راننده
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستم کنترل بخار بنزین،قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی،سیستم ضد سرقت (ایموبیلایزر)، سیستم هشدار دهنده هوشمند مرکزی ورود غیر مجاز
سیستم فرمان و هدایت پذیری
نوع غربیلک "هیدرولیک مجهز به کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و هندزفری موبایل و کروز کنترل"
سیستمهای تهویه مطبوع "تنظیم اتوماتیک کانال تهویه برای سرنشینان عقب"
سیستم صوتی و تصویری
سیستمهای مولتی مدیا "دارای مانیتور مالتی مدیا تصویری لمسی با رهیاب (GPS) و هندزفری موبایل بلندگوهای جلو و عقب تیوتر"
سیستم صندلیهای جلو جابجایی ‏های صندلی‏ راننده و سرنشین جلو بصورت تمام برقی (8 حرکته)،کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع،پشت سری صندلی‌های جلو با تنظیم ارتفاع و زاویه
سیستم صندلیهای عقب امکان نصب صندلی کودک در صندلی عقب (Isofix)
سیستم آیینه ها طرح جدید آینه‏ های جانبی، آینه های جانبی برقی، راهنمادار و تاشونده اتوماتیک، آینه چراغ دار روی آفتابگیر سمت شاگرد
سیستم شیشه ها شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی،شیشه های سولار (ضد اشعه مضر UV خورشید)
سیستم های سقف سانروف دو حالته
سیستم روشنایی جلو چراغ جلو دارای لامپ LED و نئون و چراغ‌ روز (Day Light) ، چراغ مه شکن جلو
سیستم روشنایی عقب
سنسورهای پیش فعال
سیستم های کمک رانندگی دوربین دید عقب ، هشداردهنده موانع عقب،سیستم عیب یابی هوشمند ( مالتی پلکس )،
سایر تجهیزات

محدوده گارانتی :

محدوده گارانتی 2 سال یا 40000 کیلومتر
قیمت روز

دنا , پلاس توربو تیپ 1

آخرین بروز رسانی: 1400/2/8

قیمت نمایندگی

271,096,400 تومان

آخرین بروز رسانی: 1400/2/8

قیمت قیمت بازار

354,000,000 تومان

مطالب مرتبط