icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین مقایسه رانا با پژو 206 صندوق دار

مقایسه رانا با پژو 206 صندوق دار

comments 1 1397/7/14

محصولات پژو مداتهاست که توسط ایران خودرو در ایران تولید و عرضه می گردد. این غول خودروسازای ایران به منظور گسترش سبد محصولات خود در دروه های زمانی مشخص اقدام به فیس لیفت نسخه های اصلی محصولات پژو می نماید اما در اقدامی جالب نام آنها را تغییر و بعنوان خودروی ملی به بازار می فرستد. رانا یکی از همین محصولات دورگه ایران خودرو است که از پلت فرم و بدنه پژو 206 استفاده نموده اما تغییرات جزیی در بدنه و کابین را تجربه کرده است. در مقابل پژو 206 صندوقدار با حفظ اصالت خود  مقابل رانا در بازار حضور دارد که رقابتی نه چندان هیجان انگیز میان این دو خودرو را بوجود آمده است. از همین رو در این مقاله قصد داریم به مقایسه پژو 206 صندوق دار و رانا بپردازیم تا دریابیم دورگه ایرانی – فرانسوی گزینه مناسبی است یا اصیل فرانسوی. قابل ذکر است پژو 206 SD یا همان صندوقدار در سال 1385 توسط ایران خودرو تولید و رانا بعنوان خودروی مختص ایران خودرو از سال 1391 به بازار عرضه شد.

ابعاد

مقایسه ابعاد این دو خودرو امری کاملا بیهوده است چرا که پلت فرم و بدنه این رانا و پژو 206 صندوقدار کاملا مشابه یکدیگر هستند و قطعا فضای داخل کابین هر دو  خودرو تا حد بسیار زیادی شبیه به یکدیگر است . این را می تون از فاصله دو محوری تقریبا یکسان دو خودرو  متوجه شد. البته  رانا در طول و عرض کمی از پژو 206 صندوقدار بزرگتر است که این میزان به طراحی متفاوت خارجی خودرو و پنل های بدنه وسپر ها باز می گردد. قابل ذکر است وزن رانا بدلیل همین موارد 81 کیلوگرم سنگین تر از پژو 206 صندوقدار است.

نوع خودرو

طول
میلیمتر

عرض
میلیمتر

ارتفاع
میلیمتر

فاصله دو محور
میلیمتر

وزن

رانا

4292

1684

1453

2445

1109

پژو 206 صندوقدار

4188

1655

1456

2443

1190

طراحی ظاهری

طراحی ظاهری
طراحی ظاهری

پژو 206 خودرویی مربوط به اوخر دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی می باشد و در نتیجه نباید از طراحی آن زیاد انتظار داشت ولی این خودرو در زمان معرفی خود به بازار با تحسین کارشناسان روبرو گردید و سالهای سال یکی از خودروهای پرفروش پژو در بازارهایی اروپایی تبدیل شد که همچنان هم نسخه هایی از آن  در این قاره دیده می شود . این خودرو در ایران همچنان تولید شده و بدلیل ظاهر جوان پسند و جذابش بسیار مورد توجه جوانان قرار دارد. خانواده های کم جمعیت هم یکی از مخاطبان پژو 206 محسوب می شدند اما نبود فضای بار مشکلی پیش رو بود از همین رو ایران خودرو در اقدامی مناسب از سال 1385 نسخه صندوق دار این خودرو را در تیپ های مختلف به بازار عرضه کرد که بعد ها فقط تیپ V8 آن به تولید رسید. طراحی نسخه صندوقدار 206در نمای جلو تغییر نکرد اما از ستون C به بعد قسمتی جهت ایجاد صندوق بار به بدنه خودرو اضافه گردید که برخی از همگون نبودن این قسمت گلایه داشتند. در واقع هینطور هم بود چرا که ستون C خودرو بیش از پیش پهن شده بود که نمایی غیر جذاب را ایجاد کرده بود.از همین رو 206 صندوق دار نتوانست به فروش خوبی نسبت به نسخه هاچ بک دست یابد.

رانا هم که می توان از آن بعنوان نسخه فیس لیفت 206 SD نام برد از همان بدنه سود می برد بطوریکه اگر از نمای جانبی به رانا دقت کنید همان 206 صندوق دار را مشاهده خواهید کرد. اما در نمای جلو چراغها و جلو پنجره بطور کلی تغییر کرده بود و از جسارت و تهاجمی بودن 206 در آن خبری نبود. رانا در حقیقت خودروی خانوادگی تری بود که ظاهر آرام آن هیچ  جذابیت برای جوانان نداشت.همین رویه طراحی در نمای عقب هم مشاهده می گردد بطوریکه چراغهای عقب کاملا ساده و بدور از هر گونه جذابیت بصری طراحی شده بود. البته اضافه شدن لبه اسپویلر مانند به درب صندوق کمی به زیبایی نمای عقب افزوده است.

در پایان این بخش باید گفت که 206 با توجه اصالت طراحی خود از جذابیت بیشتری نسبت به رانا برخوردار است اما باز هم این سیلقه افراد خواهد بود که تعیین کننده برنده این بخش است.

طراحی کابین

طراحی کابین
طراحی کابین

206 همانند نمای خارجی خود در نمای کابین از طراحی جوان پسندی برخوردار بود که ارگونومیک خاصی میان اجزای تشکیل دهنده کابین برقرار است.فرمان فربه جذاب در کنار پنل پشت فرمان کلاسیک عقربه از جذابیت های  کابین 206 می باشد اما متریال سخت و پلاستیک خشک استفاده در داشبورد بسیار آزار دهنده محسوب می گردد.همچین صفحه نمایش کوچک مرکزی که در بالای داشبورد قرار دارد از بارزترین جذابیت های بصری بود که اطلاعات مختلفی از قیبل ساعت ،دمای خارج کابین ،اطلاعات سیستم صوتی و غیره را در اختیار راننده قرار می دهد. همچنین داشبورد خودرو در قسمت جلو سرنشین کناری دارای حفره بود  که به فضای کاملا مناسبی برای قرار دادن وسائل مختلف از جمله دستمال کاغذی تبدیل شده است.

اما رانا که کاملا دست پخت مهندسان ایرانی است از کابین کاملا ناهگمون و غیر کابردی و تا حدودی نازیبا بهره می برد. به عبارتی مهندسان وطنی کلیه جذابیت های کابین 206 را حذف کرده و از المان های جدید غیر کاربردی و زشت جهت شکل دادن به کابین این خودرو استفاده کرده اند. برای مثال دیگر از فرمان جذاب 206 استفاده نشده به جای آن یک فرمان قدیمی با کیفیت بسیار پایین استفاده شده است. همچنین صفحه نمایش میانی داشبورد حذف شده و به پنل پشت فرمان تغییر مکان داده است.در ضمن داشبورد خودرو به گونه طراحی شده بود که دیگر از حفره موجود در داشبورد خبری نیست.بطور کلی باید گفت طراحی نازیبا با متریال کم کیفیت هیچ حرفی برای گفتن در مقابل 206 را ندارد.

مقایسه مشخصات فنی رانا در مقال 206 صندوق دار

مقایسه مشخصات فنی رانا در مقال 206 صندوق دار
مقایسه مشخصات فنی رانا در مقال 206 صندوق دار

با نگاهی به جدول ذیل مشخص است عملا مقایسه مشخصات فنی این دو خودروی کاری بیهوده است چرا که هر دو از موتور 1.5 لیتری مشهور TU5 با بیشنه قدرت 105 اسب بخار و حداکثر گشتاور 142نیوتن متر بهره می برند.همچنین هر دو از جعبه دنده 5 سرعته دستی به منظور انتقال قدرت به چرخهای جلو استفاده می کنند.البته 206 از جعبه دنده BE3 بهره می برد که این جعبه دنده در رانا به BE4 ارتقاء یافته است.

اما نکته مهمی در این جدول نهفته است که به آن می پردازیم. آمار و اعداد  فوق از کاتالوگی رسمی ایران خودرو استخراج شده است اما سئوال این است که رانا چگونه با وزن بیشتر ،از مصرف سوخت کمتر و شتابی برابر با 206 برخوردار است .مگر می شود هر دو از موتور و جبعه دنده یکسانی استفاده کرده باشند اما رانا با وجود وزن بیشتر از مصرف کمتری برخوردار باشد. البته المان هایی نظیر ضریب درگ در میزان مصرف سوخت و شتاب دخیل هستند اما به نظر نمی رسد بدلیل استفاده از یک پلت فروم و بدنه یکسان ضریب درگ آنقدر بهبود داشته که باعث گردد رانا از مصرف کمتری برخودار باشد.

اما باید گفت طبق بررسی های میدانی ما رانا از میزان شتاب کمتری برخوردار است که این موضع دقیقا با میزان وزن اضافی خودرو رابطه مستقیم دارد. در خصوص رانندگی و هندلینگ این دو خودرو باید گفت 206 صندوق دار بدلیل بهره بدن از سیستم تعلیق عقب 206RC از پایداری خوبی برخوردار است اما بدلیل اضافه شدن صندوق کمی سفت تر از نسخه هاچ بک است و گزارش هایی مبنی برکوبش بدنه دریافت شده است.

 خودرو

حجم موتور
سی سی

نوع موتور

قدرت خروجی
اسب بخار

گشتاور

نیوتن متر

شتاب 0 تا 100

ثانیه

مصرف سوخت

لتیر

نوع جعبه دنده

رانا

1585

تنفس طبیعی

105

142

12.2

7.44

5 دنده دستی

پژو 206 صندوق دار

1585

تنفس طبیعی

105

142

12.2

6.6

5 سرعته دستی

ایمنی

ایمنی
ایمنی

پژو 206 در زمان تولد خود توانست 4 ستاره ایمنی را از موسسه یوروانکپ بدست آورد . از همین رو به نظر می رسد که نسخه صندوق دار این خودرو نیز بتواند این میزان ستاره را کسب نماید .هرچند که ایران خودرو هیچگاه پژو 206 صندوقدار را برای تست به این مرکز نفرستاد.البته باید توجه داشت از آن زمان تاکنون استاندارد های ایمنی، تغییرات بسیاری کرده بطوریکه اگر امروز این خودرو به یوروانکپ برود 1 ستاره ایمنی هم دریافت نخواهد کرد.

پژو 206 بدلیل قدمت خود از امکانات ایمنی کمی شامل سیستم های ترمز ABS و EBD و دو کیسه هوا بهره می برد.

رانا هم  دقیقا مانند 206 از امکانات ایمنی مشابه برخوردار است.

امکانات رفاهی

امکانات رفاهی

پژو 206 SD یا همان صندوق دار پیش از سال 91 و 92 با سیم کشی فاربریک کارخانه عرضه می گردید از همین رو مالک خودرو می توانست بسیاری از آپشن های که توسط کارخانه ایران خودرو حذف گردیده بود نظیر کروز کنترل را با هزینه شخصی اضافه نماید. اما از آن سال به بعد سیم کشی این خودرو تغییر کرد و عملا امکان اضافه کردن بخشی از آپشن های غیر ممکن گردید.رانا هم به مانند پژو 206 صندوق دار از سیم کشی متفاوتی از نوع فابریک برخوردار است از همین رو گزارش های زیادی از اشکال در سیستم برقی خودرو وجود دارد.

در کل باید گفت که هر دو خودرو از کمترین آپشن های ممکنه برخوردار هستند بطوریکه حتی از سیستم تهویه هوای اتوماتیک در این دو خودرو خبری نیست.

مدت زمان گارانتی و خدمات پس از فروش

مدت زمان گارانتی و خدمات پس از فروش

پژو 206 صندوقدار و رانا هر دو با دو سال گارانتی و خدمات پس از فروش عرضه می شوند و از انجا که هر دو محصولی از ایران خودرو هستند تفاوتی در میزان دسترسی به شبکه خدمات فروش وجود ندارد.

کلام پایانی

پژو 206 صندوقدار بطور کلی از نوادگان همان 206 اصیل فرانسوی است که در طراحی و همچنین مهندسی از هماهنگی بهتری برخوردار است و طبق منابع موجود از اصطحلاک کمتری نسبت به رانا نیز بهره می برد. همچنین کیفیت مونتاژ 206 صندوقدار در وضعیت بهتری نسبت به رقیب خود است.

اما رانا محصولی من درآوردی از ایران خودرو است که نمی تواند در حد و اندازه پژو 206 ظاهر شود. قابل ذکر است مالکین این خودرو از خرابی های بسیار شکایت های زیادری دارند.

در نتیجه می توان بطور قطع گفت که 206 صندوق دار کاملا در وضعیت بهتری است و می تواند گزینه مناسبتری برای خانواده های کم جمعیت باشد.قابل ذکر است میزان فروش کم رانا و وضعیت نامناسب این خودرو در بازار دست دوم گویا این حقیقت است که رانا نمی تواند با 206 صندوق دار رقابت کند.

جدول مقایسه زیر توسط وب سایت پردیس خودرو کامل نمی گردد چرا که این امر ممکن است شائبه ایجاد نماید از همین رو شما می توانید بعنوان استفاده کندگان نهایی ،در قسمت نظرات ذیل همین مقاله به دو خودرو فوق امتیاز دهید تا نهایتا مشخص گردد از نظر کاربران کدام یک امتیاز بیشتری خواهند آورد

user-img

نویسنده :

سالار

comments 1 1397/7/14
رانا

رانا

خودرو LX

  • طراحی و زیبایی2
  • مصرف سوخت5
  • راحتی سرنشین3
  • امکانات و قابلیت ها2
  • ارزش خرید2

امتیاز کل

2

رانا

پژو

خودرو 206 صندوق دار فول

  • طراحی و زیبایی4
  • مصرف سوخت5
  • راحتی سرنشین2
  • امکانات و قابلیت ها4
  • ارزش خرید4

امتیاز کل

3

تجربیات کاربران
arrow-jou تجربیات کاربران در خصوص خودروی رانا , LX , مدل 1392 تا 1396 و پژو , 206 صندوق دار فول , مدل 1386 تا 1392

امتیاز کاربران به :خودرو رانا , LX , مدل 1392 تا 1396

  • طراحی و زیبایی
    7
  • مصرف سوخت
    6
  • راحتی سرنشین
    4
  • امکانات و قابلیت ها
    5
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    6

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید

امتیاز کاربران به :خودرو و پژو , 206 صندوق دار فول , مدل 1386 تا 1392

  • طراحی و زیبایی
    8
  • مصرف سوخت
    9
  • راحتی سرنشین
    6
  • امکانات و قابلیت ها
    7
  • ارزش خرید نسبت به قیمت
    3

شما هم می توانید تجربه خود را ثبت کنید

تجربه خود را اضافه کنید
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img

بالی 1400/4/27
9:45:32

قشنگ معلومه 206 پسندیا خخخ خوبه اقا بخرید باکلاس تر و رسمی تره همه جا هم تعمیرکارش است 206 ته دیگ شده دیگ

مشخصات فنی
مشخصات فنی خودروی رانا , LX , مدل 1392 تا 1396 و پژو , 206 صندوق دار فول , مدل 1386 تا 1392

مشخصات کارخانه تولید کننده :

کارخانه سازنده ایران خودرو پژو
کشور تولید کننده ایران ایران
نام و مدل خودرو رانا LX پژو 206 اس دی V8
نمایندگی فروش در ایران ایران خودرو ایساکو

وزن و مشخصات بدنه :

کلاس بدنه سدان سدان
کلاس اتومبیل C Segment B segment
ابعاد(طول*عرض*ارتفاع)میلیمتر
فاصله دو محور 2445 میلیمتر
وزن 1104 کیلوگرم 1055 کیلوگرم
تعداد فضای سرنشینان 5 5
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای جلو 185/65 R 14 185/65 R 14
ابعاد و نوع لاستیک چرخهای عقب 185/65 R 14 185/65 R 14

مشخصات فنی موتور :

حجم موتور 1587 cc 1587 cc
نوع موتور بنزین سوز بنزین سوز
تعداد سیلندرها 4 4
تعداد سوپاپ ها 16 16
آرایش قرار گیری سیلندرها خطی مستقیم خطی مستقیم
محل قرار گیری موتور موتور جلو موتور جلو
سیستم سوخت رسانی انژکتوری تزریق چند نقطه ای انژکتوری پاشش چند نقطه ای
ظرفیت باک 50 لیتر 50 لیتر
حداکثر توان خروجی (دور بر دقیقه / اسب بخار) 105 اسب بخار در 5800 دور در دقیقه 110 اسب بخار در 5800 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور خروجی (دور بر دقیقه / نیوتن متر) 142 نیوتون متر در 4000 دور در دقیقه 142 نیوتون متر در 4000 دور در دقیقه

مشخصات جعبه دنده ( Transmission ) :

نوع جعبه دنده جعبه دنده دستی جعبه دنده دستی
تعداد دنده (جلو) 5 5
محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو

مشخصات فنی سیستم تعلیق و فرمان :

نوع سیستم تعلیق مستقل برای هر چرخ مستقل برای هر چرخ
تعلیق جلو مک فرسون مک فرسون
تعلیق عقب مستقل مستقل
کمک فنرهای جلو هیدرولیکی هیدرولیکی
کمک فنرهای عقب هیدرولیکی هیدرولیکی
نوع سیستم فرمان قدرت کمکی هیدرولیکی قدرت کمکی هیدرولیکی

مشخصات فنی سیستم ترمز ها :

نوع سیستم ترمز روغنی با بوستر خلائی روغنی با بوستر خلائی
نوع دیسک و کالیبر ترمز جلو دیسکی دیسکی خنک شونده
نوع دیسک و کالیبر ترمز عقب دیسکی دیسکی

عملکرد فنی خودرو :

حداکثر سرعت 189 کیلومتر بر ساعت 185 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0 الی 100 (برحسب ثانیه) 12 ثانیه 11.6 ثانیه
مصرف سوخت شهری 9 لیتر در 100 کیلومتر 8.8 لیتر در 100 کیلومتر
مصرف سوخت جاده ایی 5.7 لیتر در 100 کیلومتر 5.4 لیتر در 100 کیلومتر
سیکل ترکیبی مصرف سوخت 6.9 لیتر در 100 کیلومتر 6.6 لیتر در 100 کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو4 یورو 3
استاندارد ایمنی
ستاره ایمنی از مرکز استاندارد و ایمنی اروپا EURONCAP

امکانات ایمنی،رفاهی و آپشن ها :

کیسه های هوا ( نوع و تعداد ) راننده و سرنشين 2 عدد ، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
سیستم های پایداری و کمک راننده ABS و EBD ABS , EBD , EBA
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستى ضد سرقت ، قفم مرکزی با ریموت رادیویی ، سیستم قطع سوخت خودکار ، سیستم کنترل بخار بنزین ، بازکن قفل درب صندوق عقب از داخل خودرو سیستم ضد سرقت ، قفل مرکزی به همراه کنترل از راه دور ، سیستم قطع سوخت در مواقع اضطراری
سیستم فرمان و هدایت پذیری
نوع غربیلک سه شاخه اسپرت با قابلیت تنظیم ارتفاع
سیستمهای تهویه مطبوع کنترل دستی سیستم تهویه مطبوع با کنترل اتوماتیک
سیستم صوتی و تصویری رادیو پخش CD به همراه پخش MP3 و کنترل از پشت فرمان
سیستمهای مولتی مدیا دماسنج و ساعت دیجیتال روی داشبورد
سیستم صندلیهای جلو صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع ، پشت سری جلو با قابلیت تنظیم رتفاع تنظیم دستی ، پشت سریهای جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع
سیستم صندلیهای عقب دارای 3 عدد پشت سری قابل تنظیم
سیستم آیینه ها تنظيم آينه هاي جانبي برقي آينه روي آفتابگير سمت شاگرد آیینه های جانبی با قابلیت تنظیم برقی و دارای حسگر دماسنج و قاب رنگی و گرمکن
سیستم شیشه ها شيشه بالابر درهاي جلو و عقب برقي شیشه بالابر جلو و عقب برقی
سیستم های سقف
سیستم روشنایی جلو تنظیم زاویه نور ، دارای مه شکن دارای مه شکن و قابلیت تنظیم ارتفاع
سیستم روشنایی عقب دارای مه شکن و چراغ سوم ترمز دارای مه شکن
سنسورهای پیش فعال
سیستم های کمک رانندگی
سایر تجهیزات

محدوده گارانتی :

محدوده گارانتی 2 سال یا 40000 کیلومتر 24 ماه یا 40 هزار کیلومتر
قیمت روز

رانا , LX

آخرین بروز رسانی: 1399/10/29

قیمت نمایندگی

0 تومان

آخرین بروز رسانی: 1399/10/29

قیمت قیمت بازار

0 تومان

مطالب مرتبط