icon-sign ورود / ثبت نام

نقد و بررسی نقد و بررسی دی اس , 4 , مدل 2017

دی اس , 4 , مدل 2017

نقد و بررسی DS4 (دی اس 4);اوج زیبایی در طراحی داخلی و خارجی خودرو

1396/4/4

قلم پردیس خودرو : کارخانه ی سیتروئن از قدیم با تولید انواع خودروهای آشنا در ایران مشغول فعالیت و بازاریابی برای خودروهای خود بوده است و حتی اگر نام این کارخانه ی سازنده را نشنیده باشیم قطعا نام انواع مدل های خودرویی را که ساخته و به بازار ایران معرفی کرده است شنیده ایم. اغلب خودروهای این کارخانه در نوع خود بسیار پیش رو و برای زمانه ی خود چشمگیر بوده اند. مدتی است که این کارخانه علاوه بر خودروهایی که هر چند وقت یک بار به عنوان مدل جدید معرفی می کند و خط اصلی محصولاتش را تشکیل می دهند که در دنیا معرفی و فروخته می شود، سری جدیدی را به نام DS راه اندازی کرده است (که ماشین های لوکس و گران قیمتی را دربرمی گیرد و) به صورت موازی با خط خودروهای اصلی اش پیش می رود و بازاریابی و فروخته می شود.

 

خودروی DS4 دومین مدل از این مجموعه است که به نام دی اس 4 جدید، همراه با یک مدل کراس بک و یک مدل مفهومی حدود یک ماه و نیم پیش در نمایشگاه ماشین فرانکفورت معرفی شد. این خودرو در سال 2011 در نمایشگاه های بزرگ معرفی خودروهای جدید به بازار خودروی جهان معرفی شد ولی اگر بخواهیم واقعیت را در نظر بگیریم از اواخر سال قبلی میلادی یعنی سال 2010 در بسیاری از کشورهای دنیا فروخته شده و مورد استفاده ی علاقه مندان محصولات این کارخانه بود.

 

مدلی که از آن صحبت می کنیم خواص ظاهری چشم گیری در مقایسه با C4II ساخت این کارخانه دارد که از آن جمله می توان به دو مورد مهم اشاره کرد. یکی این که شاسی خودرو را بالاتر برده اند تا چیزی شبیه خودروی اسپرت کامپکت به نظر بیاید و دیگری این که جا و نحوه ی قرارگرفتن دستگیره های در را به ترتیبی تغییر داده اند که شبیه خودروی کوپه به نظر بیاید. شیشه های عقب این خودرو ثابت است و نه به سمت بالا یا پایین می غلطد و نه به سوی داخل یا بیرون باز می شود. هم چنین جلوپنجره ی این خودرو تغییر کرده است و منقش به لوگوی DS4 شده است که طرحی از نام این مدل است و می توان چراغ های ال ای دی جلو را نیز متفاوت از قبل در نظر گرفت چون واقعا اندکی کشیده تر شده است.

 

این تغییرات با این که کوچک به نظر می رسند ولی اثرات چشمگیری دارند. موتوری که این خودرو را به حرکت درمی آورد از نوع VTi (مخفف Variable Valve Lift and Timing injection به معنی سوپاپ متغیر و زمان بندی تزریق) است که دو کمپانی PSA (پژو سیتروئن) و ب ام و بر اساس مفهوم والو-ترونیک که پیش نهاد ب ام و بوده است با شانزده سوپاپ در دو ردیف و چهار سیلندر و گنجایش 1.6 لیتر به صورت مشترک طراحی کرده و ساخته اند که 115 کیلووات توان دارد. طبق آن چه کمپانی اعلام کرده است موتور مدل بعدی قرار است THP 155 باشد که نسبت به این مدل، فن آوری توربوشارژ موازی یا تخت را نیز دارا است.

 

این کار قدرت این موتور شش دنده را به نحو شایانی تغییر داده و بیشتر می کند. سیتروئن دو موتور دیزل در این کلاس معرفی کرده است: یکی HDi 110 چهارسیلندر با 1560 سی سی ظرفیت و 82 کیلووات توان و دیگری 160 چهارسیلندر که در سدان سی5 هم به کار رفته است و 1997 سی سی ظرفیت و 120 کیلووات توان خروجی دارد. باتری این خودرو به ادعای کارخانه ی سازنده توان ارائه ی برق لازم برای 600000 استارت را دارد و به سامانه ی خاموش و روشن مجهز است به این معنی که می تواند با استفاده از اطلاعات چندین سنسور در مواقع در جا کار کردن، موتور درون سوز را خاموش کند تا مصرف بنزین در مواردی که ترافیک شدید باعث اتلاف انرژی می شود کمتر بشود. این سنسورها به مجرد این که خودرو مدتی در جا کار می کند موتور خودرو را بدون نیاز به عملکرد راننده خاموش می کنند و در صورتی که موتور به این ترتیب خاموش شده باشد وقتی راه باز می شود با رها کردن کلاچ از سوی راننده دوباره آن را روشن می کنند. به این ترتیب علاوه بر کاهش مصرف سوخت گران قیمت و کاهش آمار آلودگی صوتی و هوایی، راننده نیز آرامش بیشتری دارد. صندلی عقب این خودرو به طور کامل خم می شود و پشت سر سرنشینان می افتد و رسانه های جهان در مورد طراحی داخلی آن بسیار نظر مثبتی داده اند. جشنواره ی جهانی خودرو این ماشین را در مقایسه با اف 10 سری 5 ب ام و و خودروی هیبرید سی آر زی برتری داد و جایزه ی زیباترین خودرو را به آن اعطا نمود و بسیاری از مجلات خودرو در سراسر اروپا برای خود برای خودروی زیبای سال را به این هاچبک کامپکت داده اند. این خودرو هنوز یک خودروی پنج در بدون صندوق است ولی ارتفاع یک خودروی کلاس اسپورت و ظاهر یک ماشین کوپه را دارد.

 

در داخل در صندلی های جلو و عقب فضای خوبی در اختیار سرنشینان است و صندلی ها امکانی دارد که می تواند کمر و ران کسی را که در ماشین می نشیند ماساژ بدهد. به نسبت چرخ هایی با این پهنا، عملکرد فرمان هیدرولیک این خودرو رضایت بخش است و مثلا در مقایسه با ماشین های خط آیودی سری اس بسیار نرم تر می توان از این فرمان استفاده کرد. البته اغلب ماشین هایی که در این کلاس تولید و معرفی می شود فرمان های نرم و هیدرولیک دارند ولی در عین حال فرق های اندکی بین آن ها هست؛ این فرق ها خصوصا وقتی بسیار چشمگیر می شود که پشت فرمان چند مدل از این خودروها نشسته باشیم یا در سرعت های بالا سعی کنیم آن ها را با هم مقایسه کنیم. فضای داخل صندوق عقب به نحو رضایت بخشی در اختیار سرنشینان است و ظاهرا خودروهای این کلاس مخصوص همه این خاصیت مثبت را دارند. حتی فضای سرنشینان در عقب این خودرو به میزان قابل توجهی بزرگ است ولی کیفیت صدایی که از سیستم صوتی داخل این ماشین به گوش می رسد چنگی به دل نمی زند.

 

نکات مثبت :

اعتبار طولانی مدت در بازارهای خودروی جهان
ظاهر زیبا
تعدد مدل های مختلف
فضای زیاد داخل اتاق و صندوق

نکات منفی:

کیفیت کم سیستم صوتی
پایین نرفتن شیشه های عقب خودرو
تغییرات اندک بین مدل ها و سردرگمی خریدار

 

نویسنده :

1396/4/4