icon-sign ورود / ثبت نام
icon-news
اخبار خودرو از اول بهمن‌ماه اجرا می‌شود: قیمت خودرو در حاشیه بازار

از اول بهمن‌ماه اجرا می‌شود: قیمت خودرو در حاشیه بازار

وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از سه ماه کشمکش و بررسی، بالاخره سیاست کلی قیمت‌گذاری خودروهای داخلی را با محوریت «آزادسازی» اعلام کرد. بنابر اعلام عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، خودروسازان مجاز هستند قیمت محصولات پرتقاضای (زیر ۴۵ میلیون تومان) خود را که با موعد تحویل ابتدای شهریور تا انتهای دی‌ماه امسال پیش‌فروش کرده‌اند، ۳۰ درصد بالا ببرند. این در حالی است که خودروهای با موعد تحویل قبل از شهریور امسال، مشمول به‌روز‌رسانی نشده و خودروسازان باید آنها را با قیمت‌های قبلی تحویل دهند.

پنجشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۷ 3 comments

متن کامل خبر :

پردیس خودرو-محور اصلی بسته قیمتی وزارت صمت برای بازار خودرو اما اعمال سیاست آزادسازی است که از ابتدای بهمن امسال اجرا خواهد شد. قرار بر این است که قیمت خودروهای پر تقاضا از ابتدای بهمن امسال مطابق با فرمول «حاشیه بازار» تعیین شود. طبق این فرمول، خودروسازان می‌توانند از 10 روز دیگر محصولات موردنظر را تا 5 درصد زیر نرخ بازار، قیمت‌گذاری و تعهدات و پیش‌فروش‌های ابتدای بهمن به بعد را با قیمت‌های جدید انجام دهند. با توجه به آنکه وزارت صمت پیش‌تر قیمت خودروهای بالای 45 میلیون تومان را آزاد اعلام کرده، اجرای تصمیم جدید این وزارتخانه به معنای تکمیل پازل قیمت‌گذاری در «حاشیه بازار» خواهد بود.

وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) بالاخره سیاست نهایی درباره قیمت‌گذاری خودروهای داخلی را اعلام کرد. بر این اساس، خودروسازان مجازند برای تعهدات خود تا پایان دی امسال، 30 درصد به قیمت محصولاتشان اضافه کنند و از ابتدای بهمن نیز مبنای قیمت‌گذاری، «حاشیه بازار» خواهد بود. حدودا سه ماه پیش بود که شورای رقابت از پروسه قیمت‌گذاری خودرو حذف و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان جایگزین آن شد. در این مدت، بارها وعده اعلام قیمت جدید خودروها داده شد، با این حال ملاحظات اجتماعی اجازه انتشار آن را نداد. وزارت صمت البته پیش‌تر قیمت‌گذاری خودروهای بالای 45 میلیون تومانی را تقریبا آزاد و در اختیار خودروسازان گذاشت، با این حال برای اعلام سیاست قیمت‌گذاری سایر خودروها با توجه به تیراژ بالا و حساسیت عمومی، احتیاط به خرج داد و صبر کرد.

در نهایت اما دیروز بالاخره طلسم شکسته و سیاست کلی و نهایی وزارت صمت درباره قیمت‌گذاری خودروهای زیر 45 میلیون تومان نیز رونمایی شد. با توجه به گفت‌وگوی دیروز عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با رادیو، افزایش قیمت خودروهای داخلی در دو مرحله صورت می‌گیرد. در مرحله اول، خودروسازان مجازند 30 درصد به قیمت محصولات خود اضافه کنند، محصولاتی که موعد تحویل آنها تا پایان دی امسال است. به گفته رئیس سازمان حمایت، تعهدات خودروسازان تا 31 مرداد امسال با قیمت‌های قبلی محاسبه می‌شود و آنها مجاز به افزایش قیمت این خودروها نیستند. به‌عبارت بهتر، خودروهایی که موعد تحویل آنها تا 31 مرداد سال جاری بوده و خودروسازان نتوانسته‌اند به تعهد خود عمل کنند، با همان قیمت‌های قبلی واگذار خواهند شد. هرچند رئیس سازمان حمایت به‌طور شفاف در مورد خودروهای تاخیری (خودروهایی که موعد تحویل آنها گذشته) اظهارنظر نکرده، اما اظهارات وی این موضوع را به ذهن متبادر می‌کند که تاخیری‌های شهریور به بعد با قیمت روز تحویل داده خواهند شد. رئیس سازمان حمایت تاکید کرده که تعهدات خودروسازان از ابتدای شهریور تا پایان دی، با قیمت‌های به روز شده انجام می‌شوند؛ معنای این اظهارنظر به احتمال قوی این است که خودروهای تاخیری هم با قیمت روز به ثبت‌نام‌کنندگان واگذار خواهند شد. به‌عنوان مثال، کسانی که قرار بوده خودرو خود را در مهر تحویل بگیرند و خودروساز به تعهد خود در این مورد عمل نکرده، مشمول به روز شدن قیمت‌ها هستند و این یعنی، آنها باید تاوان بدعهدی خودروسازان را بدهند. البته هنوز خودروسازان اظهارنظری رسمی در این مورد نکرده‌اند، اما اظهارات رئیس سازمان حمایت، بر به روز شدن قیمت خودروهای تاخیری دلالت دارد.
قیمت‌گذاری در حاشیه بازار

مرحله دوم افزایش قیمت خودروهای زیر 45 میلیون تومان اما از ابتدای بهمن امسال کلید می‌خورد. به گفته رئیس سازمان حمایت، خودروسازان مجاز هستند از ابتدای بهمن امسال قیمت محصولات خود را مطابق با حاشیه بازار تعیین کنند. به‌عبارت بهتر، قیمت خودروهای داخلی از 10 روز دیگر تا 5 درصد زیر نرخ بازار افزایش خواهد یافت تا شبه آزادسازی قیمت خودرو رسما در بازار زیر 45 میلیونی‌ها کلید بخورد. با این حساب، پیش‌فروش خودروهای داخلی از ابتدای بهمن براساس قیمت‌های حاشیه بازار است و باید منتظر ماند و دید آیا استقبالی از فروش‌های آتی خودروسازان با توجه به صعود حداقل 10 میلیون تومانی قیمت محصولات آنها خواهد شد. اما نکته دیگری که در اظهارات رئیس سازمان حمایت وجود دارد، به محدوده مجاز خودروسازان برای فروش فوری محصولات مربوط می‌شود. به گفته تابش، خودروسازان مجازند تنها 20 درصد از محصولات تولیدی خود را به فروش فوری اختصاص دهند و 80 درصد دیگر را باید صرف عمل به تعهدات کنند.
قیمت جدید خودروها

هرچند تا لحظه تنظیم این گزارش، تنها ایران خودرو قیمت محصولات خود را به روز کرده، با این حال با توجه به فرمولی که وزارت صمت برای قیمت‌گذاری خودروهای داخلی در نظر گرفته، می‌توان قیمت جدید محصولات سایپا را نیز محاسبه کرد.

ایران خودرویی‌ها اواخر وقت سه‌شنبه قیمت پژو 405، سمند، پارس، رانا و 206 را به روز کردند تا حداقل 10 میلیون تومان به قیمت آنها اضافه شود. بر این اساس، قیمت پژو پارس دوگانه‌سوز 54 میلیون و 914 هزار تومان، پژو پارس سال 52 میلیون و 775 هزار تومان، پژو پارس سال با سیستم اخطار سرقت و یورو 4 بهینه 53 میلیون تومان، پژو 405 بنزینی GLX 42 میلیون و 829 هزار تومان، پژو 405 دوگانه‌سوز GLX 45 میلیون و 170 هزار تومان، پژو 405 بنزینی اس‌ال‌ایکس 45 میلیون و 638 هزار تومان، سمند LX سال 43 میلیون و 597 هزار تومان، سمند LX مدل EF7 پایه گازسوز 46 میلیون و 908 هزار تومان، سمند LX مدل EF7 پایه گازسوز با مخزن 100 لیتری 47 میلیون و 63 هزار تومان، سمند LX مدل EF7 44 میلیون و 640 هزار تومان، پژو 206 تیپ دو 47 میلیون و 174 هزار تومان، پژو 206 تیپ پنج 54 میلیون و 526 هزار تومان، پژو 206 صندوق‌دار مدل V8، 55 میلیون و 593 هزار تومان و رانا ال‌ایکس، 51 میلیون و 363 هزار تومان تعیین شد.

همچنین با توجه به مجاز شدن خودروسازان به افزایش قیمت 30 درصدی محصولات، نرخ احتمالی خودروهای سایپا نیز قابل حدس است. بر این اساس، قیمت پراید مدل 111 به حدود 29 میلیون و 250 هزار تومان می‌رسد و پراید 131 نیز قیمتی برابر با 29 میلیون و 250 هزار تومان خواهد داشت. همچنین تیبای معمولی نیز با قیمتی معادل 35 میلیون و 750 هزار تومان عرضه می‌شود و قیمت ساینا دنده‌ای هم به 40 میلیون و 300 هزار تومان می‌رسد. مدل اتومات این خودرو نیز با قیمت 54 میلیون و 600 هزار تومان تحویل مشتریان داده خواهد شد. این قیمت‌ها با توجه به مجوز 30 درصدی سازمان حمایت محاسبه شده و ممکن است سایپایی‌ها تصمیم بگیرند در راستای جلوگیری از انصراف مشتریان، قیمت‌ها را کمتر از 30 درصد بالا ببرند.

نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img

عباس 1397/10/21
22:26:29

بنده آبان 96 با موعد تحویل آبان 97 با 25 میلیون تومان واریزی ثبت نام کردم یعنی حدود 83 درصد قیمت یک پژو 405 را دادم یغنی چه افزایش قیمت بخورد این چه مدیریتی است که اگر اقایون ماشین کم داشتند تا همین آذر چرا پیش فروش می کردند

سعید 1397/10/21
19:32:23

در مورد خودرو تاخیری مشتری که مقصر نیست و باید با همان قیمت زمان تحویل در قرار داد با مشتری حساب کنند. مثلا اگر باید پژو پارس را خودرو ساز در آذر ماه تحویل میداده و بد قولی کرده باید الان به قیمت دی ماه حسابش کنند؟؟؟ این خلاف و سود جویی است و از مراجع قضایی قابل پیگیری است

صابر 1397/10/20
19:6:34

در مورد خودروهای تاخیری ، خودرو سازها نمیتوانند خلاف مقررات عمل کنند و با قیمت روز حساب کنند. طبق ماده 4 آیین نامه حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو و جلسه هیئت وزیران در 22فروردین 95 که در تاریخ 28فروردین 95 به شماره نامه 7415/ت51681ه ابلاغ گردیده و طبق جدولی که در همان مصوبه می باشد، قیمت زمان تحویل مندرج در قرارداد (قیمت موعد تحویل نوشته شده در قرارداد) ملاک تعیین قیمت نهایی خودرو می باشد. لذا هر محاسبه دیگری جز این، تخلف خودروساز بوده و مصرف کنندگان تاوان تخلف خودروساز را نخواهند داد و اگر لازم باشد از طریق قانون و قوه قضائیه پیگیر مطالباتشان خواهند بود.

پربازدید ترین اخبار
آخرین مطالب