آشنایی بایک رویژیانگ X3 ،محصول آینده مکث موتور

مکث موتور این روزها با فروش پیکاپ کلوت دیگر خودروسازی گمنام شناخته نمی شود و رفته رفته خود را بعنوان یک خودروساز فعال در صنعت خودروی کشور تبدیل می کند. این خودروساز جوان که زیر مجموعه ماموت خودرو محسوب می شود در نمایشگاه خودروی تهران یک کراس اوور جذاب با نام تیارا را رونمایی کرد که قرار است در نیمه دوم سل جاری وارد بازار شود. اما شنیده ها حاکی از آن دارد که این خودرو ساز، یک کراس اوور جدید از گروه خودروسازی بایک چین با نام رویژیانگ X3 را در آینده به سبد محصولات خود اضافه می نماید. البته این کراس اوور با نام ایرانیزه شده در بازار ایران بفروش خواهد رسید.با پردیس خودرو همراه باشید تا این خودروی جدید بازار ایران آشنا شوید
همانطور که اشاره شد این کراس اوور جدید بازار متعلق به شرکت رویژیانگ (Ruixiang) از زیر مجموعه های گروه خودروسازی بایک می باشد. گروه یینژیانگ از طریق جوینت ونچر با بایک و تأسیس برندهای مختلفی مثل بیسو و هوانسو اقدام به تولید و عرضه خودرو میکرد اما این جوینت ونچر که BAIC Yinxiang نام داشت، در اوایل سال ۲۰۲۱ ورشکست و تولیدات تمام برندهای آن متوقف شد. سپس بایک با سرمایهگذاری مجدد، نام این شرکت را به BAIC Ruixiang تغییر داد تا دوباره فعالیتهای خود را آغاز کند. اولین محصول این برند جدید کراساوور X5 بود که در سال ۲۰۲۱ معرفی شد. این همان خودرویی است که مکث موتور با نام تیارا در کشورمان معرفی کرده است. رویژیانگ برندی اقتصادی بهمنظور عرضه محصولات ارزانقیمت برای اقشار ضعیف چین محسوب میشود.


X3 دومین محصول رویژیانگ پس از X5 بود اما پیشینهٔ این خودرو درواقع به هوانسو S3 بازمیگردد که برای اولین بار در نمایشگاه پکن ۲۰۱۴ معرفی شد. این خودرو یک کراساوور ارزانقیمت پنجنفره بود که چندی بعد نسخهٔ کشیدهتر و هفتنفرهٔ آنهم با نام S3L معرفی شد. این نسخه ۱۵ میلیمتر طول بیشتری نسبت به S3 داشت. سپس بعد از توقف فعالیتهای تمام برندهای جوینت ونچر BAIC Yinxiang و شکلگیری برند جدید رویژیانگ، نسخهٔ ریبج شدهٔ S3L با نام X3 معرفی شد. X3 صرفاً در قسمت جلوپنجره و سپر جلو تغییراتی را تجربه کرده و بروز شده و دیگر قسمتهای آن با S3L یکسان است؛ بنابراین، پیشینهٔ این خودرو در اصل به همان هوانسو S3 سال ۲۰۱۴ بازمیگردد.

رویژیانگ X3 در چین فقط با یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی عرضه میشود که تنها ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد. برای انتقال نیروی موتور هم فقط یک گیربکس پنج سرعتهٔ دستی قابل انتخاب خواهد بود؛ بنابراین، محصول جدید مکث موتور از لحاظ قوای محرکه حرفی برای گفتن نخواهد داشت زیرا ۱۱۳ اسب بخار برای کراساووری هفتنفره با وزن ۱۴۳۵ کیلوگرمی هرگز کافی به نظر نمیرسد و شاید به همین دلیل باشد که حداکثر سرعت آن تنها ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. این کراساوور چینی که روی رینگهای ۱۶ اینچی با لاستیکهای ۲۰۵ قرار میگیرد، ۴,۵۲۰ میلیمتر طول، ۱,۷۹۰ میلیمتر عرض و ۱,۷۷۰ میلیمتر ارتفاع داشته و فاصلهٔ محوری آن ۲,۷۰۰ میلیمتر است.


این خودرو در تیپ پایه از ابتداییترین تجهیزات خودروهای امروزی مثل رینگ آلومینیومی، نمایشگر لمسی و حتی ایربگ سرنشین جلو بیبهره است و بنابراین بهاحتمالزیاد، مکث موتور سراغ تیپهای بالاتر یا فول آن خواهد رفت که به مواردی مثل تودوزی چرمی دورنگ، سقف پانوراما، نمایشگر لمسی با دوربین دید عقب، سیستم کنترل کشش و کنترل پایداری، دیلایت، سنسور دندهعقب، دریچههای تهویه برای صندلیهای ردیف دوم و سوم، دو ایربگ، غربیلک فرمان چرمی D شکل، درب صندوق برقی، کنترل شروع حرکت در سربالاییها، هشدار خروج از خط و سیستم پایش باد تایرها مجهز است.

قیمت پایهٔ رویژیانگ X3 در چین از تنها ۵۵,۸۰۰ یوآن معادل ۸ هزار دلار آغاز میشود و در بالاترین نسخه به ۹۶,۸۰۰ یوآن معادل ۱۳,۸۶۰ دلار میرسد. فعلاً قیمت این خودرو در ایران مشخص نیست و نمیتوان قضاوتی در مورد آن داشت اما قطعاً قیمتگذاری مهمترین عامل برای موفقیت یا شکست X3 در بازار کشورمان خواهد بود. اگر مکث موتور نسخهٔ فول این خودرو را با قیمتی بیش از ۷۵۰ میلیون تومان راهی بازار کند نباید انتظار موفقیت داشته باشد زیرا X3 با پیشرانهٔ کمتوان و گیربکس دستی، در برابر رقبای پرشماری در این بازهٔ قیمتی مثل لیفان X70، امویام X33s، هایما S5 هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
تنها برتری این خودرو نسبت به رقبای مذکور برخورداری از سه ردیف صندلی است ولی در این بازهٔ قیمتی، گیربکس دستی چیزی نیست که خریدار ایرانی علاقهای به آن داشته باشد. بااینحال، اگر مکث موتور قیمتی در حدود ۵۵۰ میلیون تومان را برای رویژیانگ X3 در نظر بگیرد شاید بتواند نظر خریداران را جلب کرده و امویام X22 را به چالش بکشد.

نویسنده :
گروه خودرویی

-
تحویل زودتر از موعد خودروهای بایک X55 با رعایت کامل استانداردهای (PDI و PDS) توسط تیم شاهپری
1404/2/2
-
خرید نقدی و اقساطی اتوبوس
1404/1/26
-
آیا رینگ اسپرت ضرر دارد؟ بررسی علمی مزایا و معایب
1404/1/26
-
یکی از مهم ترین تکنولوژی ها خودرو که شمارا از مرگ نجات میدهد
1404/1/23
-
علت دود سفید اگزوز چیست؟ تمامی خرابی های اگزوز خودرو
1403/12/10