icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین لیفان X50؛ کراس اوور بداقبال چینی

لیفان X50؛ کراس اوور بداقبال چینی

comments 0 1399/8/4

X50 کراس اوور کوچک چینی است که در سال 1394 توسط شرکت کرمان موتور وارد بازار خودروی ایران شد. در آن زمان تنوع خودروهای چینی و شاسی بلندهای آن خیلی زیاد نبود و به همین دلیل و به خاطر قیمت‌گذاری بسیار خوب کرمان موتور و نبود خودرویی در این بازه قیمتی، این مدل لیفان مورد توجه علاقمندان به خودروهای کراس اوور قرار گرفت. اما ستاره اقبال لیفان X50 خیلی زود غروب کرد و به دلیل افت زیاد و بازار ضعیف خرید و فروش و البته وارد شدن رقبای قدرتمندتر هموطنش، در بازار کمرنگ شد و از سال 1396 هم واردات آن به طور کامل متوقف شد. با این حال نسل اول این خودرو فروش بسیار خوبی را تجربه کرد. لیفان X50 در حال حاضر یکی از ارزان‌ترین کراس اوورهای بازار خودرو ایران است که اگر کسی قصد خرید آن را داشته باشد باید به خوبی با نقاط ضعف و قدرتش آشنا باشد. با ما همراه باشید.

مزایای لیفان X50

اولین و جذاب‌ترین نکته در مورد لیفان X50 طراحی ظاهری خوب و قابل قبول این خودرو است. علیرغم اینکه لیفان در گروه خودروهای اقتصادی قرار می‌گیرد اما ظاهرش کلاس خوبی دارد. ابعاد کوچک خودرو کاملا مناسب استفاده‌های شهری و روزمره است. در نمای ظاهری، طراحی چراغ‌ها، خطوط برجسته روی بدنه، شیب و انحنا های زیبای سقف، همه در کنار هم ترکیبی مناسب را ایجاد کرده اند. این تناسب طراحی را در داخل کابین هم می‌توان مشاهده کرد. داشبورد و کنسول طراحی ساده‌ای دارند اما استفاده از قطعات کرومی، کمی روح و رنگ به این سادگی داده است.

لیفان X50 یک خودروی اقتصادی است و البته در زمانی به بازار خودروی ایران عرضه شد که هنوز تعداد خودروهای چینی پر آپشن در بازار به اندازه امروز نبود. این خودرو هم با توجه به کلاس قیمتی، امکانات چندان زیادی نداشت. از مهم‌ترین آپشن‌های رفاهی لیفان X50 باید به سانروف، سنسور دنده عقب، دی لایت، سیستم تهویه مطبوع اتومات و سیستم مولتی مدیا با قابلیت پخش CD اشاره کرد. در بخش ایمنی هم وجود دو ایربگ و سیستم ترمز ضدقفل و ترمز کمکی تنها امکانات ایمنی این کراس اوور چینی است. لیفان X50 موفق به دریافت استاندارد آلایندگی یورو 5 شده است. این خودرو با مصرف سوخت 6.5 لیتر در صد کیلومتر، در ردیف خودروهای کم مصرف قرار می‌گیرد.

معایب لیفان X50

گفتیم که لیفان X50 خودروی خوش چهره و متناسبی است. اما استفاده از متریال نامرغوب در داخل کابین باعث افت زودهنگام این خودرو شده است. روکش صندلی‌ها و تودوزی درها هم به مرور زمان از شکل افتاده و در کل ظاهر کابین را مانند یک خودروی ارزان‌قیمت نشان می‌دهند. کمبود امکانات رفاهی در جایی که امروزه خودروها با تعدد آپشن‌های خود، می‌توانند نظر مشتری را جلب کنند، از جمله نکات منفی این خودرو است. کشش کم پیشرانه به خصوص در مدل دنده‌ای نیز مزید بر علت شده است. پیشرانه 4 سیلندر 1.5 لیتری لیفان X50 با قدرت 102 اسب‌بخار مجهز به یک گیربکس 5 دنده دستی است که با شتاب 11 ثانیه‌ای اصلا نمی‌تواند کشش و شتابی درخور توجه داشته باشد. در مدل اتومات همان پیشرانه مجهز به یک گیربکس اتومات CVT است که کمی در بخش شتاب بهتر عمل می‌کند.

فرمان‌پذیری و سیستم تعلیق ضعیف X50 هم از دیگر نکات منفی این کراس اوور کوچک است. استهلاک بالای این خودرو باعث شده که بازار نمونه‌های دست دوم آن تحت تاثیر قرار بگیرد. این موضوع را می‌توان از مقایسه بازار خریدوفروشلیفانX50 با دیگر خودروهای هم کلاس و هم قیمتش مانند اچ سی کراس دانگ فنگ، رنو ساندرو استپ وی و برلیانس کراس دریافت. البته مدل اتومات این خودرو به دلیل عملکرد بهترش بازار بهتری هم دارد اما در مجموع لیفان X50 به دلیل افت زیاد خودروی چندان مورد تایید نیست.

برچسب ها:

رپرتاژ
user-img

نویسنده :

رپرتاژ

comments 0 1399/8/4
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط