icon-sign ورود / ثبت نام
journal icon
مجله ماشین پروژه خودروی رکورد شکن بلادهاوند LSR تکمیل شد

پروژه خودروی رکورد شکن بلادهاوند LSR تکمیل شد

comments 0 1398/9/11

سال گذشته خبر منحل شدن خودروی رکورد شکن بلادهاوند LSR باعث شد رسیدن به سرعت 1000 مایل در ساعت(1600 کیلومتر در ساعت ) بر روی زمین برای همیشه به یک آرزو تبدیل شود چرا که مسئولان این پروژه پس از چندین سال توسعه با کمبود منابع مالی روبرو شدند و اعلام ورشکستی کردند. اما چندی بعد یک کارآفرین یورکشایری دارایی‌های این پروژه را خریداری کرده و قصد ادامهٔ آن‌را دارد.

بدین ترتیب بلادهاوند LSR احیا و از سر گرفته شد. سپس به‌منظور انجام آزمایش‌های سرعت‌بالا، خودرو به کویری در آفریقای جنوبی بُرده شد و از آن زمان تاکنون پیشرفت تیم بلادهاوند LSR کاملاً قابل احساس است زیرا هر بار در آزمایش‌های جدید رکورد سرعت خود را بهبود داده‌اند.

این ماشین که به پیشرانهٔ جت مجهز شده، درواقع یک موشک چرخ‌دار است که به‌صورت تئوری می‌تواند به سرعت 1000 مایل بر ساعت یا 1600 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. رسیدن به چنین سرعتی روی زمین خارق‌العاده خواهد بود آن‌هم نه‌فقط به این دلیل که به‌طور دیوانه‌واری خطرناک است. حتی تعداد محدودی از هواپیماهای جنگنده می‌توانند در ارتفاع پایین به چنین سرعتی دست پیدا کنند زیرا در ارتفاع نزدیک به سطح زمین، هوا بسیار متراکم‌تر از ارتفاع 12 هزار متر از سطح زمین است. به همین دلیل، رسیدن به 1600 کیلومتر بر ساعت درحالی‌که باید با هوای سنگین مقابله کرد و چرخ‌ها نیز روی زمین در حال چرخش هستند، تلاش بسیار دشوار و سختی است.

به همین دلیل، بلادهاوند LSR هنوز موفق نشده به سرعت 1600 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند اما این تیم برنامه‌های آزمایشی بسیار خاصی برای مطالعه و ارزیابی عملکرد بلادهاوند با افزایش سرعت دارد که بخش سرعت‌بالای این آزمایش‌ها اخیراً با رسیدن به سرعت فوق‌العادهٔ 1000 کیلومتر بر ساعت در کویر نمک «هاکسین‌پَن» در آفریقای جنوبی به نتیجهٔ نهایی رسیده است. همچنین این موشک زمینی که از موتور جنگندهٔ یوروفایتر تایفون استفاده می‌کند برای رسیدن به این سرعت هرگز به زمان زیادی نیاز نداشته است به‌گونه‌ای که ظرف تنها 50 ثانیه از حالت سکون به سرعت 1000 کیلومتر بر ساعت دست یافته است.

اما درواقع قرار نبوده است بلادهاوند به این سرعت برسد زیرا به گفتهٔ رانندهٔ این پروژه یعنی «اندی گرین»، هدف از این آزمایش صرفاً شکستن سد 600 مایل بر ساعت یا 965 کیلومتر بر ساعت بوده است اما چون پیشرانهٔ توربوفن رولزرویس EJ200 در سرعت‌های بالا پاسخ متفاوتی به اطلاعات ورودی از پدال گاز می‌دهد، وقتی گرین پای خود را از روی گاز برداشته است، تقریباً نیم ثانیه تا واکنش موتور تأخیر وجود داشته و بنابراین طی این مدت همچنان موتور قدرت کامل را ارائه می‌کرده است. این تأخیر نه‌تنها خودرو را به سرعت 1010 کیلومتر بر ساعت رسانده بلکه موجب شده بلادهاوند یک کیلومتر اضافی در مسیر حرکت کند.

هرچند بلادهاوند در این آزمایش‌های سرعت‌بالا موفق بوده است اما هنوز چندین ماه با تلاش برای شکستن رکورد سرعت دنیا فاصله دارد. البته در این آزمایش‌ها تیم تمام داده‌ها را بررسی کرده و مقدمات لازم برای شکستن رکورد سرعت کنونی دنیا یعنی 1228 کیلومتر بر ساعت و سپس رسیدن به 1600 کیلومتر بر ساعت را فراهم کرده‌اند. فعلاً بازهٔ زمانی مشخصی برای تلاش این تیم برای شکستن رکورد جهانی سرعت وجود ندارد اما انتظار می‌رود این اتفاق طی 12 تا 18 ماه آینده روی دهد.

user-img

نویسنده :

میلاد حسینی

comments 0 1398/9/11
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
مطالب مرتبط