icon-sign ورود / ثبت نام
icon-news
اخبار خودرو حدود 8هزار خودروی خریداری شده هنوز به گمرکات کشور حمل نشده است

حدود 8هزار خودروی خریداری شده هنوز به گمرکات کشور حمل نشده است

حدود 8هزار دستگاه خودروی خارجی خریداری شده توسط تجار ایرانی نیز وجود دارد که هنوز یا از انبار شرکت‌های فروشنده به گمرکات ایران ارسال نشده‌اند یا هنوز در گمرکات کشورهای مبدأ در انتظار اعلام شرکت‌های خریدار برای ارسال به مقصد هستند.

شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۷ 1 comments

متن کامل خبر :

پردیس خودرو-در حالی که برخی از مسئولین خبر از وجود 11 تا 16 هزار دستگاه خودروی بلاتکلیف در گمرکات کشور می‌دهند،  حدود 8هزار دستگاه خودروی خارجی خریداری شده توسط تجار ایرانی نیز وجود دارد که هنوز یا از انبار شرکت‌های فروشنده به گمرکات ایران ارسال نشده‌اند یا هنوز در گمرکات کشورهای مبدأ در انتظار اعلام شرکت‌های خریدار برای ارسال به مقصد هستند. این در حالی است که گفته می‌شود بین 10 تا 100درصد ارزش این خودروها توسط ایرانی‌ها به شرکت‌های فروشنده پرداخت شده و این خودروها جزو اموال و سرمایه‌های ایرانی‌ها محسوب می‌شود. گفته می‌شود ده‌ها میلیارد دلار کالا از خودرو تا دارو به این شکل وجود دارد که عدم تصمیم‌گیری در مورد آنها و باقی ماندن این کالاها در انبار فروشندگان خارجی خطر اتلاف سرمایه‌های ملی را به دنبال دارد. برخی معتقدند در شرایط تحریم و سخت شدن شرایط انتقال کالا به کشور باید هر چه سریع‌تر این کالاهای خریداری شده ازجمله خودرو لااقل به گمرکات کشور حمل شود تا در مورد آنها تصمیم‌گیری صورت پذیرد.
تعیین تکلیف خودروهای مانده در گمرک یک ضرورت برای بقای بخش واردات خودرو یعنی کسب‎وکاری با 15هزار اشتغال مستقیم و 20هزار اشتغال غیرمستقیم است. این بخش با توجه به فشارهایی که در سال گذشته و سال جاری متحمل شده، بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است. قانون منع واردات خودرو معضلاتی را بر سراه این صنعت قرار داده که دولت آن را ناشی‌از تحریم‎های ظالمانه آمریکا می‌داند اما درواقع این فشارها پیش‌از شروع تحریم‌های آمریکا گریبان این صنعت را گرفته و موجب زیان اعتباری و مالی شرکت‌های نمایندگی رسمی شده است. محمدرضا مودودی، سرپرست سازمان توسعه تجارت از هیات دولت درخواست کرده است تا هرچه زودتر وضعیت خودروهای وارداتی مانده در گمرک را تعیین تکلیف کنند.

  دولت برنامه‎ای برای لغو ممنوعیت واردات ندارد
خودروهای وارداتی مانده در گمرک که اموال مردم محسوب می‎شوند، در حالی به دلیل منع شتابزده واردات خودرو در انبارهای جنوب کشور خاک می‌خورند که مشکلات شرکت‌های نمایندگی هر روز از این بابت بیش‎تر می‎شود. در چنین شرایطی دولت با ترخیص این‌خودروها می‌تواند حواشی ایجادشده درخصوص واردات خودرو را کاهش دهد. به گفته مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، پرونده‌های قضایی و بدعهدی برخی از شرکت‌های نمایندگی به دلیل ضعف مدیریت کلان در وزارت صنعت بوده و امید شرکت‌های واردکننده به تحول سیاست دولت با تغییر وزیر در صورتی که به‎زودی اتفاقی روی ندهد، تبدیل به یاس خواهد شد. ناامیدی شرکت‌های نمایندگی از ادامه فعالیت‌های تجاری و تحمل زیان گسترده، موجب فرار سرمایه‌های بازمانده مدیران این شرکت‌ها خواهد شد. اما واقعیت این است که دولت برنامه‎ای برای لغو ممنوعیت واردات ندارد و برای ترخیص این خودروها نیز عجله‎ای در کار نیست.
  30درصد خودروهای مانده در گمرک تخلفی هستند
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر این‎که مدیریت منابع ارزی در شرایط فعلی بسیار حائزاهمیت است، تاکید می‎کند: «در حد امکان سعی می‌شود اجازه واردات کالاهایی مثل خودرو و لوازم خانگی که امکان تولید آن‌ها در داخل کشور فراهم است، داده نشود. زیرا مدیریت منابع ارزی، سیاست جلوگیری از افزایش مصارف ارزی و صرف‌نشدن این منابع برای کالاهای لوکس، برای ما بسیار مهم است.» محمدرضا مودودی همچنین درباره تعداد خودروهای مانده در گمرکات و نحوه ترخیص آن‎ها تصریح می‎کند: «حدود 16هزار دستگاه خودرو در گمرکات کشور مانده که هنوز تعیین‌تکلیف نشده است.» وی با بیان این‎که حدود 30درصد از خودروهای مانده در گمرک جزو خودروهایی هستند که در مورد واردات آن‌ها تخلف صورت گرفته است، اظهار می‎دارد: «حدود 11هزار دستگاه از 16هزار دستگاه خودرویی که در گمرکات مانده، ثبت سفارش قانونی شده‌اند، اما بعد از ممنوع‎شدن واردات خودرو در گمرک متوقف شده‌اند.» وی می‎افزاید: «تصمیم‌گیری درمورد ترخیص این خودروها در اختیار سازمان توسعه تجارت ایران نیست، اما هیات دولت برای کاهش فشار روانی تحریم‌های بین‎المللی، می‌تواند با لحاظ کردن منافع ملی در این خصوص تصمیم‌گیری کند.»

  بخشی از منابع کشور در معرض آسیب است
مودودی گفت: «شرکت‌های واردکننده خودرو متعهد به تامین خودروهایی هستند که به مشتریان خود واگذار کرده‌اند و نگه‎داشتن این خودروها در گمرکات تبعاتی برای شرکت‌های نمایندگی رسمی ایجاد کرده است. بنابراین از هیات دولت می‎خواهیم تا هرچه سریع‌تر برای تعیین تکلیف این خودروها تصمیم‌گیری شود. همچنین از آن‎جا که این خودروها بخشی از منابع کشور هستند که در گمرکات مانده‌اند، نباید اجازه داده شود این منابع آسیب ببینند.» مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو درخصوص شرایط شرکت‌های نمایندگی رسمی می‌گوید: «دولت هرازگاهی برای حفظ سرمایه‌های شرکت‌های نمایندگی و واردکننده خودرو اقدام به انتشار اخباری مبنی بر رفع ممنوعیت واردات می‌کند اما به قول قدیمی‎ها یک بام و دو هوا امکان‎پذیر نیست و با حلوا، حلوا گفتن هم دهان کسی شیرین نمی‌شود. بنابراین از مسئولان دولتی می‎خواهیم به قول‌های خود عمل کنند.» وی می‎افزاید: «خودروهای مانده در گمرک یک مدل از سال تولید خود را در پارکینگ‌های گمرک گذرانده‌اند.»

برچسب ها:

واردات خودرو
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img

حامد 1397/9/10
23:7:53

مدیدیت منابع ارزی بهانه جدید مافیای خودرو ساز داخلی است وگرنه می توانستند اهلام کنند واردکننده ها بیان از بورس نفت، نفت بگیرند ببرند خودشون بفروشن خورو‌وارد کنند، از محل فروش نفتی که خارج از برنامه تامین ارز کشور است، مبلغ ریالی انرا بپردازند. راهکار فقطم این نیست، هزارکار دیگر هم میشه گرد ولی ...

آخرین مطالب