icon-sign ورود / ثبت نام
icon-news
اخبار خودرو خودروسازان داخلی ملزم به از رده خارج کردن خودروهای فرسوده شوند

خودروسازان داخلی ملزم به از رده خارج کردن خودروهای فرسوده شوند

در مکاتبه انجام‏ شده انجمن واردکنندگان خودرو به نمایندگی از تمام واردکنندگان خودرو به معافیت خودروسازان داخلی از اسقاط خودروهای فرسوده اعتراض کرده ‏اند، زیرا اسقاط خودروهای فرسوده به‏ میزان قابل‏ توجهی کاهش یافته است

 

شنبه ۰۹ دی ۱۳۹۶ 0 comments

متن کامل خبر :

به گزارش پایگاه خبری "پردیس خودرو" نائب رئیس انجمن وارد کنندگان خودرو تاکید کرد: قانون از رده خارج کردن خودروهای فرسوده باید شامل خودروسازان داخلی هم باشد

هنگامی‏که قانون معافیت تولیدکنندگان داخلی از اسقاط خودروها وضع شد، واردکنندگان خودرو تنها منجی و هوارسان مردم شدند. هرچند با بسته شدن ثبت‏سفارش خودروها، روند آن متوقف شد و هرچه بیشتر بسته بماند، نفس مردم کلان‌شهرها هم تنگ‏تر می‏شود.

بر اساس آخرین آمار یک‏ میلیون‏ و ۳۵۰ هزار خودروی فرسوده در کشور تردد دارد و سالانه حدود ۲۰۰هزار خودرو به این تعداد افزوده می‏شود و به ‏تبع آن نیز آلودگی‏ های زیست‏ محیطی تشدید می‏شوند. این در حالی‏ است که بار نوسازی و خارج‌کردن خودروهای فرسوده تنها برعهده واردکنندگان خودرو است.

در این شرایط و با افزایش آلودگی هوا از مسئولان انتظار می‏رفت معافیت خودروسازان داخلی را از خرید گواهی اسقاط خودروهای فرسوده لغو کنند تا آلودگی‏های زیست‏ محیطی کاهش یابند. موضوعی که مسئولان به آن توجهی نکرده ‏اند.

اعتراض بی‌پاسخ واردکنندگان
در‏حال‏ حاضر ۷٫۷ درصد کل خودروها فرسوده است اما بار نوسازی خودروهای کشور بر دوش واردکنندگان گذاشته شده، در‏حالی‏که تنها ۷درصد خودروهای شماره‏ گذاری داخل کشور، وارداتی هستند.

کوروش مرشد‏سلوک ، نایب‏ رئیس هیات ‏مدیره انجمن واردکنندگان خودرو درباره واکنش انجمن واردکنندگان خودرو به این موضوع گفت: «اسقاط خودرو از دو بعد اقتصادی و زیست ‏محیطی قابل ‏بررسی است که در‏نتیجه آن خودروهای فرسوده از گردونه حمل‏ و نقل خارج می‏ شوند و مصرف‏ کنندگان از خودروهای بهتری استفاده می‏کنند و میزان آلایندگی کاهش می‏ یابد.

هرچند انجمن واردکنندگان خودرو اعتراض خود را به مجلس و دولت اعلام کرده اما هنوز ثبت ‏سفارش باز نشده است. در مکاتبه انجام‏ شده انجمن واردکنندگان خودرو به نمایندگی از تمام واردکنندگان خودرو به معافیت خودروسازان داخلی از اسقاط خودروهای فرسوده اعتراض کرده ‏اند، زیرا اسقاط خودروهای فرسوده به‏ میزان قابل‏ توجهی کاهش یافته است. از دیگر موارد‏ی که به آن اشاره شد، مشکلات اقتصادی و اشتغال ناشی‌از بسته‌شدن ثبت‏ سفارش‏ است که حاصل آن توقف اسقاط خودروهای فرسوده و آلایندگی‏ های ناشی از آن بود.»

مرشدسلوک درباره کاهش ارزش گواهی اسقاط اظهار کرد:‏ «قیمت گواهی اسقاط به میزان عرضه و تقاضای آن در بازار بستگی دارد. در دوره‏ای که تقاضا برای خرید گواهی اسقاط زیاد و عرضه محدود بود، قیمت گواهی اسقاط افزایش یافت. اکنون باتوجه به این‏که خودرویی وارد نمی‏شود، گواهی اسقاط مصرف ندارد و قیمت آن کاهش یافته است. کسانی‏ هم که گواهی اسقاط خریداری کرده‏اند، برای جلوگیری از ضرر، گواهی اسقاط را به کمتر از هزینه خریداری‏شده می‏فروشند.»

مشکلات توقف اسقاط فرسوده‌ها
تردد خودروهای فرسوده آسیب‏های بسیاری به‏ دنبال دارد. به‏ گفته محمدمهدی طلایی، نماینده مراکز اسقاط کشور خودروهای فرسوده ۶۰ تا صددرصد بیشتر از مدل صفر نوع خود، بنزین مصرف می‏کنند و آلایندگی این خودروها ۵۰برابر خودروهای با استاندارد یورو۴ و ۲۲ برابر خودروها با استاندارد یورو۲ است. برابر آمارهای اعلام شده ۵۰درصد سوانح رانندگی کشور نیز مربوط به همین خودروها هستند.

از‏سوی‏ دیگر خروج این دسته از خودروها تاثیرات مثبتی به‏ همراه دارد. براساس اعلام نماینده مراکز اسقاط کشور تا سال ۱۳۹۳ با اسقاط ۳۰۰هزار خودروی فرسوده، رقمی معادل ۱۳هزارمیلیاردتومان صرفه‏ جویی اقتصادی نصیب کشور شد که در بخش‏هایی چون کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی محیط ‏زیست، افزایش ایمنی ناوگان و افزایش بهره‏ وری ایمنی حمل و‏نقل به ‏چشم می‏خورد.

در‏حالی‏که نفس شهرها به تنگ آمده و آمارهای بخش بهداشت‌و‌درمان حاکی از آن است میزان مراجعات مردمی به ‏واسطه آلودگی هوا و درپی آن مرگ‏های ناشی‏ از وضعیت هوا افزایش یافته اما هنوز تصمیماتی که می‌تواند وضعیت را بهبود ببخشد، بر‏اساس منافع مردم اتخاذ نمی‏شوند و موضوع اصلاح و بهبود کیفیت خودروهای داخلی و التزام آنها به اسقاط خودروهای فرسوده با حکم‏های دقیقه ۹۰، از اجرا بازمی‏ مانند تا همچنان در شیب نزولی خود باقی بمانیم.

برچسب ها:

واردات خودرو
نظرات كاربران

ثبت ديدگاه : کاربر عزیز نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

user-img
آخرین مطالب